StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (18 mei 2016)
* NIELS LORIERS speelt volgend seizoen voor EENDRACHT ZELE. De nu 19-jarige Antwerpenaar kwam in 2010 naar de Freethiel. Hij vervoegde er de jeugd van KSK Beveren die voor het laatste seizoen zelfstandig uit kwam. Eerder speelde Niels voor SK Hoboken en Beerschot. De laatste twee seizoenen mocht Niels geregeld aantreden met het eerste elftal. Vorig seizoen speelde hij vriendschappelijk mee in de matchen tegen Verrebroek, Melsele, Temse, Pulderbos, Kruibeke en tegen ZULTE-WAREGEM(2-1 zege). In het huidige seizoen speelde hij op Bornem, Leopoldsburg en mocht mee op oefenkamp met de A-kern naar Oisterwijk.

* In Engeland werd LEICESTER CITY de onverwachte kampioen. Ooit kwam de allereerste Engelse speler van SK Beveren uit Leicester. In 1980 arriveerde de 17-jarige DAVID ALCOCK vanuit Leicester op de Freethiel. In november 1980 debuteerde hij voor de Belgische Beker tegen AA Gent, hij zou dat seizoen ook drie competitiematchen spelen. De concurentie was in die glorieperiode van Beveren zeer zwaar, bovendien was hij hier ook moederziel alleen...gelukkig was er Jean-Marie Pfaff om hem af en toe op te vangen. Uiteindelijk bleef David drie seizoenen bij Beveren en breide er nog een Belgisch voetbalverlengstuk aan bij Heirnis Gent. Wie ook met veel plezier de landstitel van Leicester zal bekeken hebben is GARY COULIBALY. De succesrijke trainer van Leicester, CLAUDIO RANIERI was immers ook de trainer waarmee Gary Coulibaly met Monaco kampioen speelde in de Franse tweede klasse.

* Ex-KSK Beverentrainer STANY GZIL is al verschillende seizoenen oefenmeester bij de Antwerpse derde provincialer FC EKEREN. Hij speelde de voorbije weken de eindronde voor promotie maar slaagde er niet in te promoveren. Stany Gzil, die vorige week 67 jaar werd kwam in de loop van het seizoen 1997-98 naar de Freethiel als vervanger van Paul Theunis en slaagde er in om de ploeg in eerste te houden. Dat lukte ook het jaar nadien. Na acht speeldagen in het seizoen 1999-2000 werd hij ontslagen en werd kort nadien trainer bij Cappellen waar hij vier jaar bleef. Dan trok hij voor twee seizoenen naar Bornem, later keerde hij terug naar Cappellen (tot 2011). Ondertussen is hij al verschillende jaren actief op lager niveau bij Ekeren.

*Opnieuw een Fransman op de Freethiel : RUDY CAMACHO.
Waasland-Beveren wil vooral de Belgische toer opgaan wat nieuwe spelers betreft. Vijf van de zes nieuwkomers tot nu toe hebben de Belgische nationaliteit. De zesde is een Fransman. Ook het afgelopen seizoen had WB zes Fransen onder contract (waarvan één met een dubbele nationaliteit) : Gary Coulibaly, Thibault Moulin, Steeven Langil, Livio Nabab,Ousseynou Cissé en Nicolas Godemeche. Laatstgenoemde speelde niet maar moest wel nog (veel) betaald worden. Van dat zestal zullen er in het beste geval twee overblijven, maar geen nood met RUDY CAMACHO werd een nieuwe Franse speler binnengehaald om de verdediging te versterken. De 25-jarige Camacho is afkomstig uit de buurt van Lyon (meer bepaald uit L'Arbresle). Zijn jeugdopleiding kreeg hij bij AS Nancy Lorraine. Als 18-jarige debuteerde hij daar in de B-ploeg die actief was in de CFA , te vergelijken met onze vierde klasse. Drie seizoenen was hij daar een vaste waarde. Tussen 2012 en 2014 speelde hij op het zelfde niveau voor Lyon-Duchère. In 2014 verhuisde hij naar Sedan, ook actief op het CFA-niveau.
Met Sedan wist hij te promoveren naar National en werd hij kapitein van de ploeg. Ondertussen is hij al zeven seizoenen als profvoetballer aan de slag. Sedan mag dan maar het derde niveau in Frankrijk zijn, het is een traditieclub waar ooit de Belgen Tony Brogno en Serge Kimoni speelden. Sedan heeft ook een Europees verleden. In 1970-71 speelde het, net als SK Beveren de Beker der Jaarbeurssteden. In 2013 degradeerde het uit tweede klasse maar moest om financiƫle redenen een extra reeks zakken. In januari 2016 haalde het nog een trainer met naam binnen, ROGER LEMERRE, die vier jaar bondscoach was van Frankrijk (tussen 1998 en 2002, in 2000 werd Lemerre met Frankrijk Europees kampioen). Lemerre was de afgelopen veertien jaar trainer in het buitenland (Noord-Afrika en Turkije) maar keerde terug naar zijn roots. Tussen 1961 en 1969 speelde hij 241 wedstrijden voor CS Sedan.
In de voetballerij is de wereld soms klein. De hoofdsponsor van de club ( Philippe Emond) de vader is van onze gewezen spits RENAUD EMOND.

RB