(11 juni 2016)
* In de Franse sportkrant "L'Equipe" lichtte ex-Beverenspits Gervinho zijn verrassende overstap va AS Roma naar het Chinese Hebei toe. De pas 29 jaar geworden Ivoriaan tekende voor drie jaar. Uiteraard waren er de financiële redenen maar er waren ook sportieve. Half januari werd bij Roma trainer RUDI GARCIA ontslagen. Gervinho speelde onder Garcia bij zowel Le Mans, Rijsel als Roma. Het verrassende ontslag was de directe aanleiding voor Gervinho om ook in Rome zijn biezen te pakken. Het was ook een goede zaak voor Roma dat 18 miljoen euro kreeg voor Gervinho (terwijl het zelf maar 10 miljoen had betaald).
Gervinho verdiend jaarlijks netto 10 miljoen euro. Daarbij komt nog een winstpremie van 60.000 euro per match en 150.000 euro per gemaakt doelpunt.

* PETER VAN VOSSEN werd dit jaar ontslagen als trainer bij Fortuna Sittard.
Voorlopig kapt Van Vossen met het trainnersschap. Hij tekende een contract als spelersmakelaar en consulent bij LIBRA ENTERPRISE, een makelaarsbureau uit Zwolle vooral gericht op de Turkse markt.

* ZORAN KOKOT werd landskampioen in Montenegro met Mladost Podgorica. Kokot zorgde op de voorlaatste speeldag voor de goal die de titel opleverde. In de derby tegen de nummer twee, Buducnost zorgde hij in het slot voor de 1-2 zege.
Kokot begon het seizoen in Bosnië bij Zeljeznicar uit Sarajevo maar stapte tijdens de wintermercato over naar Podgorica.

* Ook HRVOJE CALE kon een landstitel vieren. Hij werd kampioen met Olympija Llubljana in Slovenië. Het was 21 jaar geleden dat die club nog eens kampioen werd. Het liet het al jaren ongenaakbare Maribor achter zich. Maribor versleet dit seizoen drie trainers. In september 2015 werd ex-Beverenverdediger KRUNOSLAV JURCIC aangesteld als trainer om een mislukte start goed te maken. Hij dichtte voor een groot deel het grote gat met Llubjana maar moest in maart na een dispuut met technisch directeur ZAHOVIC (tijdens de eeuwwisseling samen met SASO UDOVIC de vedette van het Sloveense voetbal) ook opkrassen. Een rare beslissing want Jurcic verloor maar è&eagraven keer op vijftien matchen.

* DAIMY DEFLEM speelt volgend seizoen bij Heist in de hoogste amateurliga.
Deflem verhuisde vorig jaar van de Freethiel naar derde klasser Temp Overijse. Hij scoorde 8 keer in 25 matchen maar een echt succesverhaal werd het niet. Op Beerschot maakte hij een wereldgoal maar voor de rest werd het vooral een seizoen met hoogtes en laagtes. Eén keer haalde hij nog eens de pers door in de match Hoogstraten-Overijse (1-7) niet minder dan VIJF keer te scoren.

RB