StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (15 juli 2016)
* In de Europa League zit de eerste speeldag er al op (heen- en terugronde).
DRIE gewezen Beveren-spelers kwamen in actie. Voor ERNEST ASANTE zit het er al op. Hij verloor met het Noorse Stabaek van Connahs uit Wales. In de heenmatch werd het 0-0 in Wales, maar Stabaek verloor thuis met 0-1. Asante speelde twee keer de volle match. Het draait vierkant bij Stabaek want de tweede van vorig seizoen staat nu , even over halfweg voorlaatste.

* VITO PLUT stoot door naar de tweede ronde. Met het Maltese Birkirkara schakelde hij Brijeg uit Bosnië uit. In de gewonnen terugmatch zorgde Plut voor een assist. Uitblinker in die eerste ronde van de Europa League is IVAN TRICKOVSKI die voor AEK LARNACA al VIER keer scoorde in twee matchen tegen Folgore uit San Marino. In de twee ronde moet Larnaca het opnemen tegen CLIFTONVILLE uit Noord-Ierland. Cliftonville schakelde het Luxemburgse Differdange uit. Cliftonville is net als Yellow Blue SK Beveren een 100% fan-owned team. In hun heenmatch in Luxemberg ging een afvaardiging van YB Beveren hun collega's uit Noord-Ierland aanmoedigen.

* 35 jaar nadat SK Beveren Europees uitkwam tegen Linfield uit Noord-Ierland mocht de Beverse referee BART VERTENTEN in Linfield de partij tegen Cork uit Ierland fluiten.

RB