StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (22 juli 2016)
Waasland-Beveren speelde op de fandag tegen RIJSEL, de nummer vijf uit de Franse competitie en volgende week aantredend in de Europa League. In het verleden speelde KSK Beveren VIER keer vriendschappelijk tegen Rijsel... een overzicht

* De eerste keer was in de voorbereiding van het seizoen 1979-80. Beveren landskampioen geworden in 79 was te gast op het tornooi van Villeneuve d'Asq, samen met Rijsel, Lens en St-Etienne. De wedstrijden werden gespeeld in het nieuwe Stade du Nord (geopend in 1976 en ook veel gebruikt voor atletiek en rugby). Rijsel was in haar eerste seizoen terug in de hoogste afdeling zesde geworden met trainer José Aribas (ooit nog kortstondig trainer van Frankrijk). De match Rijsel-Beveren eindigde op 0-0. In de tweede helft debuteerde voor Beveren in doel ROB VAN DER LINDEN als vervanger van JM Pfaff.

In de strafschoppenreeks won Rijsel met 5-4, Jan Simoen miste als enige zijn elfmeter. In de strijd om de derde plaats klopte Beveren AUSTRIA WIEN met 4-2 (vier goals van Bob Stevens). In 1985 werd Beveren opnieuw uitgenodigd, naast Lens, Sparta Praag en Rijsel. Nu werd het 1-1, Patrick Gorez scoorde voor Beveren. Bij Rijsel toen o.m. BERNARD LAMA in doel (44X Frans internationaal) en de Algerijnse internationaal Kourichi die twee keer een WK speelde (in 82 en 86). In de winterstop van het seizoen 1988-89 speelde Beveren een derde keer tegen Rijsel. Beveren won met 1-0 na een goal van David Fairclough. Rijsel werd getraind door GEORGES HEYLENS (die ook in 85 al trainer was) en had met Filip De Smet en Erwin Van Den Bergh twee Belgische internationals in haar rangen. Abedi Pele en Basile Boli waren de andere grote namen in de ploeg.

* In 2005 speelde Beveren in het Franse Ecuries een laatste keer tegen Rijsel.
Rijsel was Frans vice-kampioen en won tegen Beveren met 2-0. Trainer was toen CLAUDE PUEL, die nu aan de slag is gegaan bij Southampton. Kevin Mirallas, Stephen Lichtsteiner (nu Juventus) en Mathieu Debuchy (Arsenal) waren zowat de voornaamste spelers die er toen bijwaren tegen Beveren dat zelf uitkwam met volgend team : Copa, Fontenette, Diabis(Lardenoit), Augustin, Mahan(Ouatarra), Tokpa(Kaiper), Junior(Marco), Seka(Junior), Diallo(Arunina), Sanogo, Dissa. .

RB