StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (3 september 2016)
* Indisch voetbalavontuur voor Graham Stack en Ndri Romaric. In 2014 werd in India een profvoetbalcompetitie uit de grond gestampt. Het werd een groot succes, zeker wat toeschouwersaantallen betreft. De komende twee jaar zullen twee gewezen SKS Beveren-spelers hun kost verdienen in India.
De eerste die de stap zette was doelman GRAHAM STACK. De bijna 35-jarige Ier kwam in 2002 samen met Liam Chilvers, John Halls en Steven Sidwell over van Arsenal. Stack speelde 29 competitiematchen voor Beveren en werd wereldberoemd toen hij een Antwerp-hooligan een mep verkocht toen die het terrein opliep. Na een jaar vertrok Stackie terug naar Engeland en speelde daar voor Millwall, Reading, Leeds, Wolverhampton, Plymouth, Blackpool, het Schotse Hibernian(waarmee hij de halve finale van de beker speelde in Hampden Park voor 80000 fans) en Barnett. De afgelopen vier jaar speelde hij voor Barnett waarmee hij een titel pakte in de Conference League en 129 matchen speelde. Graham kon bij Barnett een tweejarig contract tekenen (als tweede keeper en coach van de doelmannen) maar verkoos een avontuur in India. Vooral de gedachte om iedere week voor meer dan 50.000 fans te kunnen spelen gaf de doorslag. En dat kan bij de KERALA BLASTERS in Kochi, een havenstad aan de Zuid-westkust van India. De Kerala Blasters worden getraind door Steve Coppell, een gewezen Engels internationaal die acht jaar voor Manchester United speelde. Ploegmaat van Stack bij Kerala Blasters is o.m. Aaron Hughes, 103X Noordiers internationaal. Het voorbije seizoen kwamen gemiddeld 52000 fans naar de thuismatchen van de Kerala Blasters kijken.
Ook de Ivoriaan KOFFI CHRISTIAN NDRI ROMARIC speelt de komende jaren in India.
Zijn nieuwe club is NORTH EAST UNITED uit Guwahati (een stad van 800.000 inwoners in Assam, het noordoosten van India). Er wordt gespeeld in het Indira Ghandi-stadion en de club is eigenaar van een Bollywood-acteur, John Abraham. ROMARIC speelde in Beveren tussen 2003 en 2005 en bouwde nadien een succesvolle loopbaan uit bij Le Mans, de Spaanse clubs Sevilla, Espanyol Barcelona en Zaragoza, Bastia en het afgelopen seizoen Omonia Nicosia waarvoor hij dertig matchen speelde. Romaric speelde ook 47 wedstrijden voor Ivoorkust.

RB