StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (15 september 2016)
* De Montenegrijn MIJUSKO BOJOVIC speelt dit seizoen bij het Hongaarse GYIRMOT. Tussen 2013 en 2015 speelde Bojovic 34 eerste klassematchen voor Waasland-Beveren dat hem in de zomer van 2013 weg had gehaald bij Charleroi. Het voorbije seizoen speelde hij voor het Cypriotische Paralimni. Gyirmot is een nieuwkomer in de Hongaarse eerste klasse, het speelt voor het eerst op het hoogste niveau. Het miste zijn start en besloot op het einde van de transfermarkt de ploeg te versterken en één van die nieuwkomers werd dan Mijusko Bojovic.

* FRANCO ZENNARO, een andere gewezen WB-verdediger speelt dit seizoen bij ROYAL SPRIMONT COMBLAIN dat uitkomt in de hoogste amateurdivisie. Sprimont wordt getraind door Christophe Gregoire, gewezen Belgisch A-internationaal en ex-speler van o.m. Moeskroen, Gent, Anderlecht en Charleroi. De club zit ook nog in de Belgische beker en moet in de zesde ronde naar KV Kortrijk. Zennaro komt over van tweede klasser Roeselare. In 2012 kwam hij naar Beveren dat hem huurde van Standard. Zennaro kwam niet verder dan 5 matchen. Van WB ging hij naar het Nederlandse Fortuna Sittard en nadien naar het Kroatische Istra.

* Nog een verdediger met een piepklein Freethiel-verleden, NICOLAS TAMSIN veranderde van club. De bij Cercle Brugge opgeleide speler kwam in 2011 naar de toenmalige tweede klasser Waasland-Beveren. Tamsin verhuisde in 2008 van Cercle Brugge naar tweede klasser Turnhout en speelde daar zo een sterk seizoen dat hij een contract kreeg bij Zulte-Waregem. Bij Zulte speelde hij negen matchen in eerste klasse en werd belofteninternationaal. In 2011 verkoos hij de Freethiel boven een Frans avontuur bij Tours. Bij Waasland-Beveren bleef zijn optreden beperkt tot een invalbeurt op het veld van KV Tienen. Tijdens de winterstop werd hij getransfereerd naar het ambitieuze Coxyde waar hij een sterkhouder werd. De ploeg werd kampioen in derde klasse maar kreeg op het einde van vorig seizoen zware financiële problemen. Zo verhuisde Nicolas naar Fc Knokke, een ploeg uit de tweede amateurliga en getraind door de gewezen Beverse jeugdinternationaal Yves Van Borm.

RB