StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (21 september 2016)
* De BEKER VAN BELGIE en Waasland-Beveren is tot nu toe geen goed huwelijk geweest. De afgelopen zes seizoenen was de achtste finales het beste resultaat en als eerste klasser werden we zelfs twee keer uitgeschakeld door een tweede klasser. Een overzicht :

* In 2010-11 werd in de eerste ronde reeksgenoot HEIST met 4-2 opzij gezet. WB ging dan verrassend winnen op Charleroi door een late goal van Guy Veldeman. In de achtste finales verloren we met 3-1 van toenmalig eerste klasser Cercle Brugge.

* In 2011-12 hadden we verlengingen nodig om Geel-Meerhout met 3-1 te kloppen. Ook in de tweede ronde mochten we een derby uitvechten tegen derde klasser Hamme, het werd 4-2. Op St-Truiden werd met 3-0 verloren.

* In 12-13 werd in de eerste ronden gewonnen van Brussels (1-2) maar werden we nadien door tweede klasser KV Oostende vernederd op de Freethiel (0-3).

* In 13-14 werd er gewonnen op Roeselare met 1-5...het was trouwens de enige officiële match van CHRISTIAN SANTOS, die nu bij de Spaanse eerste klasser Alaves speelt. In de tweede ronde kwam Lokeren opbezoek en ze wonnen op de Freethiel met 1-2.

* In 14-15 lagen we er in de eerste ronde al uit. WB verloor op het veld van tweede klasser Lommel, getraind door Stijn Vreven, met 2-1.

* Vorig seizoen kwam er na een moeizame 2-1 tegen Dender een 2-1 verlies op Kv Mechelen.

* Tegenstander OOSTERZONEN heeft één bekende oud-gediende in de ploeg, de 39-jarige WIM MENNES, ex-STVV, LOMMEL en WESTERLO.

RB