StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (29 september 2016)

* WERNER MARTENS was vorig seizoen fysical-trainer van Waasland-Beveren . Werner Martens deed zijn opleidingen in Nederland en zijn relaties daar bezorgden hem een leuke job in Saoudie-Arabi&eull. Hij wordt fysical-trainer bij AL-TAAWOUN , een eerste klasser uit Buraidah (een stad met meer dan 600.000 inwoners in centraal Saoudie-Arabi&eull). Hoofdtrainer bij Al-Taawoon is de Zwitserse Bosniër Kalezic die een groot deel van zijn spelers- en trainersloopbaan in Nederland afwerkte (speler bij Den Bosch, RKC, AGOVV en De Graafschap, trainer bij De Graafschap, Jong-PSV en Roda... ook bij Zulte was hij kort aan de slag als trainer). Al-Taawoun werd vorig jaar vierde in de Saoudische eerste klasse en verzilverde zo een ticket voor de Aziatische Champions League.

* De Corsicaanse internationaal GARY COULIBALY was vorig seizoen één van de sterkhouders van Waasland-Beveren. Hij speelde 31 competitiematchen het voorbije seizoen. Toch bleef zijn verblijf op de Freethiel beperkt tot één seizoen. De gewezen kapitein van AS Monaco paste met zijn dertig jaar niet meer in de WB-structuur. Zijn naam circuleerde bij o.m. Panathinaikos, Omonia Nicosia, AEK Larnaca en Willem II uit Tilburg maar uiteindelijk tekende Coulibaly een tweejarig contract bij de Griekse eerste klasser Levadiakos. Hij wordt er ploegmaat van de Ruandees Edwin Ouon, ex-speler van Beerschot, KV Oostende en Antwerp. In de derde match van Levadiakos maakte Coulibaly zijn debuut tegen Kerkyra. Het werd een 2-1 zege voor Levadiakos en meteen ook de eerste punten.

* RUEBEN GABRIEL is de enige Waasland-Beverenspeler die ooit deelnam aan de eindronde van een WK. In Brazilië was hij er bij met Nigeria. Na zijn kort Bevers avontuur trok hij naar Portugal waar hij uitkwam voor BOAVISTA uit Porto. Dit seizoen speelt Gabriel voor de Slovaakse topclub TRENCIN. Hij is er één van de vijf Nigerianen. AS Trencin is eigendom van de gewezen Nederlandse voetballer Tscheu La Ling. De afgelopen twee seizoenen pakte het team in Slowakije de dubbel: landskampioen en bekerwinnaar.

RB