StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (15 oktober 2016)

* Na NDRI ROMARIC en GRAHAM STACK heeft ook DAVID ADDY gekozen voor een voetbalavontuur in INDIA. De linkerflankverdediger tekende op 1 september een contract voor de DELHI DYNAMOS uit de miljoenenstad New Delhi. Die ploeg wordt getraind door de Italiaan Gianlucca Zambrotta, gewezen vedette van Juventus, Barcelona en AC Milaan en 92-voudig Italiaans internationaal. Addy mocht een paar dagen na de ondertekening van zijn contract al debuteren in een galawedstrijd op het veld van het Engelse West Bromwich Albion waar onze landgenoot NACER CHADLI ook zijn debuut maakte, maar dan voor WBA. Pas in het slot kon WBA de 1-0 maken. Nadien ging Addy met zijn medemaats voor tien dagen op oefenkamp in Zweden. Zijn meest bekende ploegmaat bij New Delhi is de Fransman FLORENT MALOUDA, 80 keer Frans internationaal (ex-speler van o.m. Lyon en Chelsea). Door de aanwezigheid van Malouda met zijn Chelsea-verleden was er in Birmingham veel belangstelling voor de partij van WBA tegen New Delhi. In Zweden bleven de Indi&eullrs ongeslagen tegen Assyriska Goteborg, Skene en Hakken. Voor Addy was het een jaar zoeken naar een nieuwe ploeg. Hij deed langdurige test bij o.m. Legia Warschau, Union Berlijn, in de Verenigde Staten en Israël en werd deze zomer ook bij St-Truiden gesignaleerd. Maar of wel waren zijn looneisen te hoog en ook werd hij een paar keer medisch afgekeurd.... tot een overeenkomst kwam het nooit.

* Wie minder lang heeft moeten zoeken naar een ploeg is ZAKARIA M'SILA, de Marokkaanse middenvelder die de afgelopen twee seizoen op de Freethiel vertoefde. Op zijn 15de verliet Zakaria zijn land om in Europa een voetballoopbaan uit te bouwen. Tot dan zat hij in de jeugdwerking van Wydad Casablanca. In 2007 testte hij een tijdje bij Manchester City maar belandde uiteindelijk bij het Franse Rijsel. Nadien verzeilde hij bij AS Monaco. Daar haalde AA Gent hem in 2009 weg. Hij debuteerde als 18-jarige voor Gent in de eerste klasse maar bleef uiteindelijk steken op vier competitiewedstrijden.
Vanaf 2012 werd hij uitgeleend, eerst aan Moeskroen, nadien aan Hoogstraten.
Voor Waasland-Beveren speelde hij 20 matchen in eerste klasse, niet genoeg voor een contractverlenging. Hij gaat dit seizoen aan de slag bij de Marokkaanse eerste klasser KWAKAB DE MARRAKECH.

RB