StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (15 oktober 2016)

* WALTER MEEUWS is de nieuwe trainer van tweede klasser Lommel. Het is zijn eerste Belgische opdracht nadat hij in 2006-2007, het laatste jaar van KSK Beveren in eerste klasse, op de Freethiel werkzaam was. De 65-jarige Gierlenaar begon zijn trainersloopbaan in 1987. In België was hij oefenmeester van Lierse, de nationale ploeg, Sint-Truiden, Antwerp, Gent, KV Mechelen, Tielen, Lommel en nogmaals Lierse. In 2001 trok hij naar het buitenland waar hij werkzaam was bij achtereenvolgens Genclerbirligi, Raja Casablanca, Al-Ittihad en Al-Jazeera. In 2006 kwam hij naar Beveren. Hij tekende een contract voor VIJF jaar (opzegbaar na één seizoen) maar haalde het einde van het eerste seizoen niet. Op 23 maart werd hij op non-actief gezet na een negatief intervieuw over de club in Voetbalmagazine. Edy De Bolle neemt over en haalt een punt in zijn eerste match op Standard. Uiteindelijk zal de ploeg toch degraderen. Walter Meeuws blijft twee jaar werkloos en trekt in 2009 naar Far Rabat. Tussen 2010 en 2012 traint hij Wadi Degla in Egypte. Hij raakt er betrokken in een zwaar verkeersongeval en is lange tijd buiten strijd. Hij moet nu trachten Lommel in tweede klasse te houden.

* STEEVEN LANGIL scoorde voor de vierde keer op rij, in zijn vierde interland voor Martinique. Ze wonnen met 2-0 Van Trinidad en Tobago en zo plaatste Martinique zich voor de Gold Cup die zal plaats vinden tussen 7 en 30 juli 2017 in de USA. Dat zullen ze leuk vinden bij Legia Warschau...een ganse voorbereiding naar de knoppen. Langil bleef trouwens langer weg dan gepland bij de interlandonderbreking en werd daarom twee keer gepasseerd door de nieuwe Legia-trainer voor de Champions League-wedstrijden. Legia zorgde bijna voor een stunt tegen REAL MADRID. Vijf minuten voor tijd zorgde THIBAULT MOULIN voor een 3-2 -voorsprong maar Madrid kon toch nog gelijk maken.

* In het Europees voetbal zorgde DENI MILOSEVIC, vorig jaar nog op de Freethiel, voor een historisch moment in Turkije. Hij scoorde het allereerste Europees doelpunt uit de geschiedenis van zijn club KONYASPOR. Het werd thuis 1-1 tegen Braga.

* Vorige maand geraakte twee werkloze ex-WB-spelers nog aan werk. RENE STERCKX mocht een contract tekenen bij Fc Dender (vorig jaar speelde Sterckx nog bij Cercle Brugge). Mohammed AOULAD kreeg speelgelegenheid bij tweede klasser Union waar hij met Gert-Jan Martens en Augusto Da Silva nog twee gewezen WB-spelers terug vindt. Aoulad was vorig seizoen actief bij Westerlo.

RB