StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (6 december 2016)

* In de Europa League doen de Belgische ploegen het goed. Het zit er dik in dat Rc Genk, Anderlecht, AA Gent en Standard zullen overwinteren. Bij de buitenlandse teams zitten ook nog enkele bekende Beverse gezichten. Meest opvallende naam is die van de bijna 35-jarige Ivoriaan YAPI YAPO. Yapi is in feite zijn familienaam, zijn drie voornamen zijn Gilles Donald Yapo. Hij won vorig seizoen (als kapitein) met FC ZURICH de Zwitserse beker tegen Lugano.
Zurich degradeerde wel en speelt nu in de tweede klasse waar het met tien punten voorsprong leider is. In Europa zit het in een groep met het Turkse Osmanlispor, het Spaanse Villareal en het Roemeense Steau Boekarest. Zurich staat met nog één speeldag te gaan tweede maar alles is daar nog mogelijk omdat alle ploegen in een marge van één punt geklasseerd staan. In 2014 leek de loopbaan van Yapi voorbij na een zware aanslag op hem en een jaar inactiviteit als gevolg daarvan. Hij vocht echter terug en kreeg een contractverlenging tot juni 2018. Bovendien zal hij na het beëindigen van zijn actieve spelersloopbaan in Zurich blijven om er te gaan werken in de jeugdacademie van de club.
Om even terug te komen op zijn Bevers verleden. Gilles was in 2001 één van de vijf eerste Ivorianen (naast Yaya Touré, Joss Péhé, Venance Zezeto en Arsène Né) die arriveerden op de Freethiel. Na twee en een half seizoen vertrok hij naar het Franse Nantes. Nadien speelde hij in Zwitserland, eerst bij Young Boys Bern, nadien bij Fc Basel waarmee hij drie landstitels pakte en een beker won. Na een tussenstop in Dubai keerde hij terug naar Zwitserland bij Fc Zurich. Yapi speelde ook met Ivoorkust op het WK in Duitsland in 2006 en speelde 48 interlands.

* Ex-WB-aanvaller MOHAMMAD GHADIR verraste met zijn Israelische club Hapoel Beer- Sheva door het Italiaanse Inter Milaan te kloppen met 3-2. In blessuretijd zorgde Ghadir voor de assist van de winninggoal. In de laatste wedstrijd moet Beer-Sheva naar het Engelse Southampton (Southampton is trouwens één van de Engelse clubs die fel geïnteresseerd is in LAURENT JANS naast ook nog Aston Villa en Huddersfield) . Hapoel heeft voldoende aan een punt om door te stoten naar de volgende ronde.

* DEMI MILOSEVIC is al uitgeschakeld met zijn Turkse club KONYASPOR. Het heeft nog maar één punt. Het speelt zijn laatste match aan huis tegen AA GENT. Voor Gent een belangrijke partij want het moet winnen om door te stoten.

RB