StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (12 maart 2017)

* Sinds half februari is verdediger HRVOJE CALE aan de slag bij de Kroatische eerste klasser INTER ZAPRESIC. Inter Zapresic werd in 1991 de allereerste kampioen van Kroatië en won een jaar nadien de beker. Nadien zakte de ploeg weg en degradeerde zelf. Sinds enkele jaren speelt het opnieuw in de eerste klasse. Voor Cale, die vorig jaar in Slovenië landskampioen werd met Olimpic Llubljana, is het een terugkeer naar Zapresic. In het seizoen 2004-2005 speelde hij daar al een seizoen...het was zijn laatste jaar in Kroatië want nadien speelde hij in Turkije, Duitsland, België en Slovenië. Cale speelde twee seizoenen bij Waasland-Beveren en heeft vijf A-caps voor Kroatië op zijn palmares staan.

* JORDAN ATHEBA, vorig seizoen in de beloftenkern van WB tekende in januari een contract bij de Spaanse derde klasser EL ENDENSE, een ploeg uit Elda in de buurt van Valencia. El Edense haalde ook nog een Nederlander binnen, Hans Mulder, ex-Nec, RKC en Willem II. De transfers trokken heel wat belangstelling in Spanje want de 22-koppige spelerskern van de derde klasser bevat maar negen Spanjaarden meer en de rest zijn allemaal buitenlanders. Atheba speelde in het seizoen 2015-16 ook een aantal vrienschappelijke wedstrijden met het eerste elftal. Zo stond hij in de basis in de match op PSV in november 2015. De Ivoriaanse Belg werd 22X Belgisch jeugdinternationaal in een lichting met ondermeer Dennis Praet, Merveille Goblet, Siebe Schrijvers, Trossard, Kabbasele, Foket en Castagne. Hij werd vooral bekend omdat hij mee in de wagen zat bij het verongelukken van Junior Malanda.
br> * EMMANUEL SARKI speelt opnieuw in Polen. De Nigeriaan speelde in het seizoen 2011-2012 tien wedstrijden voor toenmalig tweede klasser Waasland-Beveren dat hem had overgenomen van het Israelische Ashdod. Na een jaartje Freethiel vertrok hij naar het Poolse Wisla Krakau waar hij drie seizoenen actief was. In de heenronde van dit seizoen speelde Sarki voor het Cypriotische AEL Limassol maar kwam daar maar aan vijf wedstrijden zodat hij in januari besloot zijn contract te verbreken. Hij testte bij het Tsjechische Karvina maar trok uiteindelijk terug naar Polen waar hij bij Krakau een goede reputatie had opgebouwd. Sarki tekende een overeenkomst bij GKS TYCHY. De afgelopen drie seizoenen kwam Sarki ook geregeld uit voor de nationale ploeg van Haiti.



RB