StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (2 augustus 2017)

De laatste zondag van juli is traditioneel ook de eerste speeldag van de Beker van België. Een aantal oude bekenden kwamen al aan bod. Af en toe ook wat uitslagen met zware cijfers. Zo won Ninove met 8-0 van Jette. Bij Ninove ondermeer Gert-Jan Martens die in de laatste twee seizoenen van KSK Beveren een vaste waarde in de ploeg was (respectievelijk 30 en 31competitiematchen). Ook ex-jeugdspeler (en jeugdinternationaal) Tim De Meersman speelt bij Ninove.

Merelbeke won bij Ardennen met 0-2. Ilian Smolders gaf een assist en Roy Bulteel scoorde...beiden kwamen in het laatste seizoen KSK Beveren even piepen bij het eerste elftal. Smolders zat vorig seizoen ook al bij Merelbeke en Bulteel kwam dit seizoen over van JV Kruibeke (waar ze ooit ook al samen speelden). Datzelfde Kruibeke, gedegradeerd naar tweede provinciale, won verrassend van Lille met de strafschoppen. Kruibeke moet nu naar Olympia Wijgmaal waar ex-Waasland Beveren-speler MIKE DE SILVA speelt.

Rc Mechelen, ondertussen gezakt naar eerste provinciale ging winnen bij Vorsselaar met 0-2. Bij Mechelen staat Frederic Ledent in doel. In de volgende ronde moet Mechelen naar Olsa Brakel, met Kevin Hebbelinck. St-Gillis, ook al gezakt naar eerste provinciale won met 4-1 van Sint Kruiswinkel en mag nu Ronse ontvangen, waar BERT D'HONT trainer is.

Robur Moerzeke met ondermeer Michael Van Hoey en Xavier Verstraeten, kinesist bij Waasland-Beveren , won met 1-6 bij Reet en mag BORNEM ontvangen in eigen huis.

Opvallende ploeg in de Belgische Beker is FC Ekeren dat als derde provincialer voor het tweede jaar op rij mag deelnemen aan de eerste ronde. Fc Ekeren wordt al jaren getraind door Stany Gzil.

RB