StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (15 augustus 2017)

In de derde ronde van de Beker van België won Lommel, met Michael Clepkens in doel met 4-0 van Gullegem, er wacht Lommel opnieuw een thuismatch, nu tegen Mormont. Ook Robur, dat eerder Bornem uitschakelde gaat door, het won van Katelijne met 2-0 en moet nu naar het Limburgse Bilzen-Waltwilder een ploeg die vorig seizoen na 30 competitiematchen en niet minder dan TIEN eindrondewedstrijden kon promoveren naar de derde amateurreeks.

Hamme won van Zwevezele met 2-1 na ondermeer een goal van STIJN DE WILDE.
Het moet nu naar RWDM dat het Londerzeel van Glen Leemans en Daimy Deflem klopte met 1-0. DESSEL SPORT met Brent Peers en Mike Smet klopte Rc Gent met Alec Luyckx na het nemen van strafschoppen. Dessel bekert verder tegen Hasselt. Chatelet met Benoit Ladriere verloor met de strafschoppen in Bocholt. Patro Eisen waar Guido Brepoels assistent van Danny Boffin is, verloor met 0-3 van UR La Louviere. Temse won met 0-1 op Eppegem en ontvangt nu thuis Lebbeke. SC Grimbergen, de nieuwe ploeg van Vinnie Verhoeven ging winnen op Weywertz met 1-3 en moet nu naar Sint Lenaarts waar Sam Vermeylen in doel staat. Heist met Nicolas Orye in de basis won met 4-2 van Zelzate, ploeg van Anouar Bousfia. Door het Belgische Bekervoetbal van Zelzate moest de partij voor de Hofman-cup tussen YB SK Beveren en Zelzate worden uitgesteld.

Berchem Sport met Senne Van Dooren won met 1-6 op Givry (uit de derde amateurreeks) en moet opnieuw naar Walloniƫ, nu naar Durbuy.

Na drie speeldagen is ZINHO GANO de fiere drager van de trui met de GOUDEN STIER als topschutter in de competitie. Ook Dennis van Club Brugge scoorde vier keer maar omdat Gano vier keer op verplaatsing scoorde en Dennis maar drie keer, mag Zinho Gano tegen Lokeren de Gouden Stier dragen. Het is de tweede keer dat die eer te beurt valt aan een WB-speler. In het seizoen 14-15, toevallig ook tegen Lokeren, droeg RENAUD EMOND de goudenstier-trui. Het was dieper in het seizoen. Emond had toen 13 goals, net als Mitrovic en Santini, maar Renaud had toen ook meer goals op verplaatsing gescoord.

RB