StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (20 september 2017)

SK LOMMEL was niet alleen een zwart beest voor SK Beveren, het is het ook voor Waasland-Beveren. Drie jaar geleden verloor eerste klasser WB er in haar eerste bekermatch van het seizoen 2014-2015 tegen toenmalig tweede klasser Lommel. WB, toen getraind door Ronny Van Geneugden startte in Lommel met volgende 11 : Kenny Steppe, Hugo Sousa, Robson Severino da Silva, Siebe Blondelle, David Addy, David Hubert, Milos Maric, Robin Henkens, Ibou Sawaneh, David Destorme en Amido Baldé.
Lommel werd getraind door STIJN VREVEN. In doel stond Yannick Thoelen en de bekendste veldspelers waren Leandro Trossard, Wouter Schelen, Gill Defermen de Nederlander Romero Regales.
De match begon goed voor WB want na 10' werd en een strafschop-fout gemaakt op David Hubert die de elfmeter zelf omzette. In de eerste helft was WB baas maar benutte zijn kansen niet. Vlak voor rust een domme fout van Sie Blondelle en strafschop voor Lommel. Regales miste niet. In de 62' kwam Lommel op voorsprong na een own-goal van debutant Sousa. Ondanks drie wissels – Ante Vukusic, Jonathan Rowell en Gyamfi Kyeremeh kwamen nog in – bleef Lommel overeind en lag WB er uit in de eerste ronde.
Terwijl Waasland-Beveren in Limburg haar bekermatch afwerkte was er diezelfde avond op de FREETHIEL ook bekervoetbal. Vierde klasser SINT-GILLIS ontving CERCLE BRUGGE en er kwamen 2800 kijkers op af. Het werd 1-7.

RB