StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (9 oktober 2017)
Ex-WB-spits ROBERT DEMJAN speelt dit seizoen bij de Slovaakse derde klasser ISKRA BORCICE, in de buurt van Trencin . Demjan, die in oktober 35 jaar wordt werd in de zomer van 2013 met grote trom binnengehaald op de Freethiel. Hij was immers topscorer geworden in de Poolse eerste klasse toen hij daar bij Podbeskidzie speelde. Hij scoorde toen 14 keer en werd ook nog verkozen tot beste speler in de Poolse eerste klasse dat seizoen. Op de Freethiel had Demjan het moeilijk. Hij speelde wel nog 28 matchen maar scoorde maar twee keer. In onderling overleg werd zijn contract verbroken en keerde Robert terug naar Podbeskidzie waar hij opnieuw 15 goals maakte in 89 matchen (in totaal speelde hij in Polen bij Podbeskidzie 191 matchen, scoorde 45 goals en gaf 31 assists). Voor zijn Poolse periode was hij ook nog twee jaar actief bij het Tsjechische Viktoria Zizkov.

Ook ZORAN KOKOT zette een stapje terug. Het voorbije seizoen speelde hij in de Bosnische eerste klasse bij VITEZ. Daar liep zijn contract ten einde en de 32-jarige spits was van plan om te stoppen maar keerde uiteindelijk terug op die beslissing. Hij ging aan de slag bij tweede klasser ZVIJEZDA GRADACAC( Gradacac ligt in het uiterste noordoosten van Bosnië) en scoorde al direct in de eerste competitiematch dat hij spelgerechtigd was.
Ondertussen, na zes speeldagen , staat Gradacac aan de leiding in de Bosnische tweede klasse voor Olimpic Sarajevo, nog een gewezen club van Kokot die ook nog actief was in Canada en Iran. Bij KSK Beveren speelde Zoran anderhalf jaar, van januari 2009 tot juni 2010. De Rode Duivels werkten hun wedstrijd tegen Bosnië zaterdag af in het stadion van ZELJEZNICAR uit Sarajevo, één van de ex-ploegen van Zoran Kokot. In het seizoen 2015-2016 speelde Kokot met Zeljeznicar zes Europese matchen (o.a. Tegen Standard).

RB