StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (21 oktober 2017)
De wedstrijd tegen Zulte-Waregem vindt plaats op zondagavond omdat Zulte-Waregem donderdag nog aan de slag was tegen Vitesse Arnhem.

Tegen datzelfde Vitesse speelde KSK Beveren in het verleden DRIE keer. Een overzicht :

De eerste keer gebeurde dat in het seizoen 1979-1980. Beveren ging toen op 11 augustus winnen met 3-4 in Nederland na goals van Albert(2X), Stevens en Hofkens. Beveren speelde met Pfaff, Jaspers, Buyl, Vosters(Van Goethem), Baecke, Cluytens, Schönberger, Hofkens, Truyens, Stevens en Albert.

In het seizoen 2005-2006 ging Beveren verrassend winnen op Vitesse met 1-2 (goals van Dissa en Sanogo). De ploeg toen bestond uit Copa, Mahan(Badjan), Augustin(Zito), Fontenette, Junior, Seka, Tokpa, Diallo(Arunina), Sanogo en Dissa. Bij Vitesse ondermeer GILLES SWERTS toen.

Het jaar daarop kwam Vitesse op de fandag naar de Freethiel met trainer Aad De Mos en ex-Beverenspelers Gilles Swerts en Siebe Blondelle. Het werd 1-4 (Beverse goal van David Van Hoyweghen). Beveren speelde met Copa(Verhulst), Van Hoyweghen(Zito), Diabis(De Munter), Augustin(Schuddinck), Badjan(Lardenoit), Theunis(Pacheco), Maquet(Kaiper), Gervinho(Seka), Mahan(Ouatarra), Dissa(Buskewiecz), Bozic(Tokpa).

RB