StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (14 november 2017)
België speelt deze week tegen Japan. Eén keer in de Beverse voetbalgeschiedenis was er een ontmoeting tussen KSK Beveren en een Japanse club. In het voorjaar van 1993 was SANFRECCE HIROSHIMA te gast op de Freethiel. Sanfrecce was één van de ploegen in de nieuwe J-League (opgericht in 1991, de periode daarvoor was de club het fabrieksteam van Mazda).
Sanfrecce bekent "drie pijlen" en dat verwijst naar een Japanse legende waarin teamspirit centraal staat. Beveren speelde toen met een veredeld beloftenelftal en verloor met 0-1. Pascal Van Gheem stond in doel. De veldspelers waren Julien Lodders, Gary Colling, Johan Van Bergen, Dirk Volckerick, Andy Janssens, Jurgen Heymans, Tom Balemans(tester van Germinal Ekeren), Roel Van Den Bergh, Gerry Poppe, Nico Van Der Goten, Sandy Pierssens en Tom Meul.

Bij Sanfrecce was de Engelsman Stuart Baxter trainer (die is momenteel nog steeds trainer, nu bij het Turkse Genclerbirligi), hulptrainer in 1993 was de Zweed Jan Jönsson (en die is sinds deze zomer de T1 bij Sanfrecce).
Bekende spelers waren doelman Yoshikatsu Kawaguchi, die nadien de nationale keeper van Japan werd. Ook Yasutaka Yoshida schopte het later tot Japans internationaal. Er was ook een Braziliaan bij toen, Andray Santos

RB