Tweede afdeling, 11de competitiewedstrijd

SK Sint-Niklaas 1 - 6 KSK BEVEREN

Een Hollands avondje !

Beveren een maat te sterk in Wase topper.

De 9000 toeschouwers, voor het grootste gedeelte aanhangers van Beveren, kregen waar voor hun geld op Puyenbeke. De Wase derby tussen de nummer 2 en de leider loste alle verwachtingen in. Technisch goed voetbal en 7 doelpunten, helaas voor de thuisaanhang niet echt goed verdeeld.
Walter Elegeert, trainer van de thuisploeg, weigerde zich aan de tegenstander aan te passen en liet zijn verdediging op éeacuteén lijn spelen en dat was leuk meegenomen voor het razendsnelle Beverse spitsenduo Van Ankeren-Van Vossen. Van Ankeren had al in het begin van de partij kunnen scoren maar het duurde toch tot halfweg de eerste helft vooraleer hij de score kon openen met een kopbal op een center van Peter Van Vossen. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en Joris Cornet was er wel een paar keer dichtbij maar drie minuten voor de rust leek de partij gespeeld na een nieuw doelpunt van Van Ankeren, ditmaal op een voorzet van verdediger Massagie. En toch kwamen de Klaasjes net voor de pauze opnieuw in de match na een doelpunt van Stancic op een hoekschop : 1-2.
Na de pauze sneed het Beverse spitsenduo echter met de regelmaat van een klok door de statische thuisdefensie met als gevolg nog vier Beverse goals. Een achttal minuten na de rust lukte Van Ankeren zijn derde goal van de avond en net na het uur was zijn spitsenbroeder Van Vossen ook aan het feest : 1-4.
Eerlijkheidshalve moet er wel aan worden toegevoegd dat Cornet daar tussenin de 2-3 aan de voet had maar Beveren-doelman De Vlieger had een prima reactie in huis. Net voor het ingaan van het laatste kwartier was het weer de beurt aan Edwin de verschrikkelijke om de netten nog eens bol te zetten : 1-5, meteen de tiende competitietreffer van Van Ankeren. Een paar minuten later wou Van Vossen niet onder doen en lukte zijn tweede goal van de avond : 1-6, meteen de eindstand.
KSK Beveren startte nogal aarzelend aan de competitie met onder meer nederlagen in Diest en Turnhout maar lijkt de jongste weken toch wel bijzonder goed op dreef, getuige de 19 doelpunten uit de laatste vier partijen. Vorige week werd op de Freethiel reeds de eerste periodetitel in de wacht gesleept maar na de partij van afgelopen zaterdag zijn er nog weinig mensen die twijfelen dat de ploeg van trainer Boskamp op het einde van de rit ook de kampioenstitel zal pakken.

Ploegen :
Sint-Niklaas : Vermeire, De Wilde, D'Hooghe (75' De Wachter), De Meyer, Maes, Cornet, Quintelier, Stancic (50' Balis), Suply, Lopicic en Notte.

KSK BEVEREN : De Vlieger, Peersman (69' Volckerick), Lodders, Massagie, Belligh, Buyens, Van Britsom, Van Ham, Van Der Heyden, Van Vossen en Van Ankeren (82' Poppe).

Doelpunten : 22' en 42' Van Ankeren 0-1 en 0-2, 44' Stancic 1-2, 53' Van Ankeren 1-3, 62' Van Vossen 1-4, 73' Van Ankeren 1-5, 77' Van Vossen 1-6.

Scheidsrechter : Goethals

Kaarten : geen.