StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

wedstrijd

Zondag 26 februari 1978

Beker van België 1977-1978, 1/4 finale

SK TONGEREN 0-1 SK BEVEREN

BOB STEVENS KOPT TONGERSE DROOM STUK.


De Limburgse tweedeklasser heeft zondag zijn reputatie van cup-ploeg in het Motten-stadion alle eer aangedaan. Het heeft meer gedaan dan alleen maar verdedigen en moest slechts in de verlengingen buigen voor de Wase eersteklasser.
Beveren begon het best aan de partij en Jean Janssens kreeg reeds na vier minuten een mooie kans aangeboden door Stevens maar hij knalde evenwel hoog over. De bezoekers bleven de wet dicteren en een kopbal van Schönberger vloog maar nipt naast. De Westduitser was duidelijk de spelbepalende figuur bij geel blauw al vond hij wel regelmatig Leo Clijsters op zijn weg. Kort na het halfuur werd een schot van Janssens door thuisdoelman Vandenbossche onschadelijk gemaakt maar wat later kreeg de thuisploeg zijn eerste doelkans en wel meteen een grote. Vandeurzen kwam oog in oog met doelman Pfaff maar geraakte niet voorbij de nationale doelman.
Het was echter wel een voorbode van wat er na de rust zou gebeuren. De thuisploeg nam toen het heft in handen ook al omdat Schönberger wegdeemsterde en later ook zou worden vervangen wegens een dijverrekking.
Tongeren kreeg vooral in het zesde kwartier enkele wenkende kansen maar zowel Vanheusden als Roebben en Daerden konden niet scoren en men mocht zich dus opmaken voor verlengingen.
Daarin toonde Beveren zich fysiek duidelijk de sterkste en kort voor het einde van de eerste verlenging viel het vonnis. Janssens demonstreerde op links 1 van zijn weinige bevliegingen en schilderde de bal op het hoofd van de boomlange Stevens. Diens kopbal belandde via het hoofd van de ongelukige thuisverdediger Collas in doel : 0-1. De thuisploeg vocht nog met de moed der wanhoop maar Pfaff bedreigen zat er niet meer in. Het was integendeel nog de ingevallen Lisazo die een reuzekans op de 0-2 liet liggen. Maar het deed er echter niet meer toe want de kwalificatie was binnen voor Beveren. Het is trouwens de eerste keer in de geschiedenis dat geelblauw de halve finales bereikt van de Belgische beker en wie weet zit er zelfs nog meer in.

De ploegen :
SK Tongeren :
Vandenbossche, Vrindts, Collas, Clijsters, Daerden (105' Lemmens), . Witjes, Luts, Wetsels, Hoste, Davidts (30' Roebben) en Vanheusden.
SK Beveren : Jean-Marie Pfaff, Jaspers, Vangenechten, Buyl, Baecke, Hofkens, Verhoosel (56' Hoebeeck), Schönberger (91' Lisazo), Stevens, Cluytens en Jean Janssens.

Doelpunt : 102' Stevens 0-1

Gele kaarten : Vangenechten en Davidts

Scheidsrechter :
Rion

Toeschouwers : 8000

Andere resultaten van de kwartfinales :
Cercle Brugge 1-4 Club Brugge
Sporting Charleroi 1-0 Waterschei (na verlengingen)
Lokeren 5-3 Standard (na verlengingen).


GDV