Seizoen 1994-1995, 8ste competitiewedstrijd

KSK BEVEREN 5 - 4 CLUB LUIK

DOMINIQUE VANMAELE REDT GEELBLAUW IN ECHTE THRILLER.

De Freethiel vormde zaterdagavond het decor voor een regelrechte thriller.
Voetbaltechnisch mocht het vertoon dan wel middelmatig geweest zijn maar het aantal doelpunten en het onwaarschijnlijke scoreverloop maakten vele emoties los bij de toeschouwers. Voetbal een feest dus.
Het eerste halfuur was nochtans niet veel soeps. De thuisploeg wilde wel maar beet zijn tanden stuk op de goed georganiseerde Luikse defensie. Dan maar eens vanop afstand proberen dachten enkele geelblauwen en dat kende succes in het derde kwartier. Een minuut nadat Goots de onderkant van de lat had getroffen, kon Jacky Boonen vanop 20 meter wel raak treffen en net voor de rust pegelde Goots een vrije trap rechtstreeks in de winkelhaak : 2-0, ook de ruststand dus.
Toen diezelfde Goots enkele minuten na de pauze opnieuw raak trof, dit keer met een kopbal, leek de partij beslecht. Net na het uur bracht de tot dan onzichtbare Ademola echter opnieuw wat spanning in de wedstrijd door van dichtbij doelman De Vlieger te verslaan : 3-1. Maar ruim tien minuten voor tijd was die spanning weer weg toen Boonen zijn tweede treffer van de avond lukte na knap voorbereidend werk van Van Overtvelt : 4-1 en boeken toe dacht iedereen.
Maar toen volgden misschien wel de meest bizarre drie minuten die er ooit op de Freethiel zijn beleefd. De hekkensluiter uit Luik slaagde er in om in die periode liefst driemaal te scoren, onwaarschijnlijk. Eerst zorgde invaller Kimoni na een hoekschop voor de 4-2 en wat later mocht Ademola ongedekt aanleggen en eveneens zijn tweede goal van de avond scoren. Na nog eens een hoekschop zorgde 'good old' Quaranta voor de volledige consternatie bij de Waaslanders door de 4-4 op het bord te brengen. Dolle vreugde natuurlijk bij de bezoekers en totaal ongeloof bij geelblauw. Het was nu nog in feite wachten tot een zwalpend Beveren de volledige doodsteek ging krijgen maar dat was zonder Dominique Vanmaele gerekend. Scheidsrechter Vanden Wijngaert kende de thuisploeg een vrije trap toe net buiten het strafschopgebied en de Beverse linksachter zag zijn schuiver via de binnenkant van de paal over de doellijn belandden : 5-4.
Doffe ellende natuurlijk bij de Luikenaars maar de opluchting bij geelblauw was tot ver buiten de Freethiel te horen. Daarmee heeft KSK Beveren dit seizoen nog steeds een perfect thuisrapport (8 op 8) terwijl Club Luik nu moederziel alleen laatste staat.

De ploegen :
KSK BEVEREN : De Vlieger, Thoelen, Lodders (56' Andy Janssens), Massagie, Vanmaele, Roest, Bogaerts, Boonen, Van Overtvelt, Goots en Udovic (75' Koslov).

CLUB LUIK : Lecomte, Wegria, Crappa, Deflandre, De Sart, Quaranta, Kingambo (49' Kimoni), Kinet (46' Verbeeren), Fadiga, Milosevic en Ademola.

De doelpunten : 36' Boonen 1-0, 44' Goots 2-0, 48' Goots 3-0, 62' Ademola 3-1, 79' Boonen 4-1, 80' Kimoni 4-2, 81' Ademola 4-3, 83' Quaranta 4-4, 86' Vanmaele 5-4.

Gele kaarten : Kingambo en Deflandre.

Scheidsrechter : Vanden Wijngaert

Toeschouwers : 4500

MATCHWINNAAR DOMINIQUE VANMAELE : "IK BEN HANS BELLIGH NIET".
Toen het 4-4 werd gaf geen mens nog een cent voor de kansen van Beveren maar Vanmaele zorgde alsnog voor het orgelpunt en daarmee verdient de minzame Torhoutenaar een plaatsje in de harten van de geelblauwe fans. "Ik hoop het want tot nu toe moest ik al heel wat kritiek slikken", aldus Dominique. "Ik weet wat mijn probleem is : ik ben te aanvallend ingesteld. Ik probeer daar wat aan te doen en vraag de mensen hier om geduld. Ik hoor en lees vaak dat ik geen Belligh ben maar dat weet iedereen, ik ook dus. Spelers vergelijken heeft weinig zin en het wordt tijd dat de mensen mij nemen zoals ik ben", aldus nog de linksachter van Sportkring.