Zondag 21 april 1985 om 15 u.

Seizoen 1984-1985, 29ste speeldag

CLUB BRUGGE 5 - 4 KSK BEVEREN

WASE NOODPLOEG KOMT WAT TIJD TE KORT.

Viermaal scoren op verplaatsing en toch puntenloos vertrekken, dat was zondag op Olympia het trieste lot van Beveren. Afgaande op de ploegopstelling heeft geelblauw nu duidelijk geopteerd voor een finaleplaats in de Belgische beker en dat staat dinsdagavond in Luik op het spel. De Waaslanders lieten Jaspers, Stalmans, Gorez en Danny Pfaff aan de kant, terwijl er sowieso al niet op de geblesseerde Schönberger kon worden gerekend.
Club schoot snel uit de startblokken en kwam reeds voor de tiende minuut was verstreken op voorsprong. Ceulemans kon van dichtbij, in twee tijden weliswaar, doelman De Wilde verslaan : 1-0. De thuisploeg bleef komen maar nadat doelman Jensen eerst nog een knal van Theunis had gered kwam Beveren op het kwartier wel langszij via Schmedding nadat deze zich knap had vrij gedraaid. Vijf minuten later werd Degryse door De Wilde in het strafschopgebied getorpedeerd en scheidsrechter Vanden Wijngaert kon niet anders dan naar de stip wijzen. Querter klaarde de klus zonder problemen : 2-1. Nauwelijks drie minuten later lukte Ceulemans reeds zijn tweede doelpunt van de namiddag. Nochtans zorgden de bezoekers voor meer dan degelijk weerwerk maar toen Degryse kort na de rust er 4-1 van maakte leek de partij beslecht. De Waaslanders lieten de armen echter niet zakken en Theunis kon vanop 25 meter reeds vlug de stand milderen tot 4-2. Kort na het uur lukte Ceulemans zijn derde treffer maar hij had daar toch wel wat hulp nodig van de scheidsrechter die zich liet vangen aan een komediestukje van Querter en dus voor de tweede maal naar de stip wees : 5-2. Nadat De Wilde enkele uitstekende reddingen had verricht op pogingen van Degryse en Querter, liet de thuisploeg wat stoom af waardoor de nooit aflatende Waaslanders opnieuw in de match kwamen. Een klein kwartier voor tijd zette de vlugge Kusto de hele Brugse defensie voor schut na mooi samenspel met Peeraer en bracht de score zo op 5-3. Acht minuten later kwam de spanning zelfs volledig in de wedstrijd nadat Gino Maes een voorzet op de eigen deklat deed afwijken en de goed gevolgde Kusto van dichtbij kon binnenduwen : 5-4 en plots was weer alles mogelijk. Beveren zette in de resterende tijd nog alles op alles en de thuisploeg geraakte nog nauwelijks van de eigen speelhelft, maar de gelijkmaker kwam niet meer op het scorebord. Club dus met de hakken over de sloot, maar de grootste winnaars van dit duel waren ongetwijfeld de toeschouwers, met dank aan beide ploegen.

De ploegen :
Club Brugge :
Jensen, Mamadou, Franky Van der Elst, Broos, Gino Maes, Beyens, Querter, L. Van der Elst, Ceulemans, Degryse (88' Hinderyckx) en Wellens.

KSK Beveren : De Wilde Filip, Lodders, Baecke, Eddie Maes (59' Massagie), Lambrichts, Paul Theunis, Peeraer, Creve, Albert, Kusto en Schmedding (30' Christiaens).

Doelpunten : 9' Ceulemans 1-0, 16' Schmedding 1-1, 22' Querter (penalty) 2-1, 25' Ceulemans 3-1, 48' Degryse 4-1, 50' Theunis 4-2, 63' Ceulemans (penalty) 5-2, 77' Kusto 5-3, 85' Kusto 5-4.

Gele kaarten : De Wilde en Albert.

Scheidsrechter : Van den Wijngaert

Toeschouwers :15000

PAUL THEUNIS :"ECHT COLLEGIAAL IS HET NIET".
Ondanks beide ploegen nog in een felle strijd zijn gewikkeld om een UEFA-Cupticket, werd het toch een bijzonder open en aantrekkelijke partij.
Toch zag Beveren-speler Paul Theunis er na afloop niet echt gelukkig uit. "Ik vind het toch allemaal niet zo collegiaal. Club Luik wou onze bekerpartij niet verschuiven naar donderdag, terwijl Club Brugge weigerde deze wedstrijd gisteren te spelen. En zeggen dat het precies een bestuurslid van Club Brugge is die altijd de mond vol heeft over collegialiteit onder de eersteklassers. We hebben al niet zo een brede kern dus hebben we er bewust voor gekozen om de bekermatch van overmorgen prioriteit te geven. Een bekerfinale speel je immers niet elk jaar", aldus nog Theunis.