StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

wedstrijd

Zondag 24 januari 1993 om 15.00 u.

Seizoen 1992-1993, eerste afdeling, 20ste competitiewedstrijd

Cercle Brugge 1 -4 KSK Beveren

Drie goals van uitblinker Marnik Bogaerts.



Sterk Beveren een maat te groot voor een tam Cercle.
KSK Beveren deed zondagnamiddag met Cercle Brugge bijna alles wat het wilde en won in Olympia simpel en vlot met 1-4.
Een catastrofe, een schande zelfs zei Cercle-trainer Houwaart na afloop. "We kregen een les in collectief en agressief voetbal. Mijn spelers stonden erbij en keken er naar, ik had de halve ploeg kunnen wisselen", aldus nog de Brugse coach.
Nochtans was de thuisploeg reeds na drie minuten gewaarschuwd toen een vroege goal van Soudan door scheidsrechter Piraux werd afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. Maar het was slechts uitstel voor de bezoekers want nauwelijks vijf minuten later stond de voorsprong wel degelijk op het bord. Een voorzet van Soudan werd door Cercle-libero Wellens ongewild tot bij Bogaerts gedevieerd. Marnik omspeelde simpel doelman Feys en scoorde zijn eerste van de namiddag.
De Limburgse middenvelder schreef zich daarmee ook voor altijd in de archieven van de Wase club want het was meteen ook het duizendste doelpunt van SK Beveren in de hoogste afdeling. Toen al was duidelijk dat de Cercle-defensie op flanellen benen stond en dat werd net voor het kwartier nog eens gedemonstreerd. Doelman Feys kon eerst nog wel een pegel van Lodders pareren maar een alerte Soudan kon van dichtbij binnen tikken : 0-2.
Ondanks de dubbele voorsprong bleven de bezoekers komen maar toch slaagde Cercle er in om wat meer evenwicht in de partij te krijgen en net voor het halfuur kwam er warempel weer spanning in de wedstrijd. Een Kroatische actie tussen Karacic en Weber werd nog door doelman De Vlieger afgeweerd maar de goedgevolgde De Buyser kon met succes hernemen : 1-2. "De gelijkmaker zal wel vlug vallen nu", hoorde je het Cercle-publiek luidop denken want met Weber hebben ze daar natuurlijk een garantie op doelpunten maar Josip werd zondag nooit ideaal in scoringspositie gebracht door zijn medemaats en zat dan ook nagenoeg volledig in de achterzak van Carl Massagie. In plaats van de gelijkmaker kon Beveren nog voor de pauze trouwens zijn voorsprong verder uitdiepen. Een vrije trap net buiten het zestienmetergebied werd door uitblinker Bogaerts staalhard tegen de touwen getrapt : 1-3, meteen de ruststand alhoewel het ook nog 1-4 kon geweest zijn maar een schot van Van Britsom werd ongewild door ploegmaat Colling uit het doelvlak gehouden.
Na de pauze hoefde het echt niet meer zo voor Beveren en de thuisploeg kon eindelijk wat pressie ontwikkelen.
Libero Wellens werd ook mee in de spits gestuurd en was nog het dichtst bij de aansluitingstreffer maar zijn doelpoging belandde op de paal. De bezoekers beseften het gevaar en trokken weer meer in de aanval. Zo moest Soenens een lob van Van Ham van de doellijn wegvegen en kopte invaller Oulare maar nipt naast. Ook Van Britsom stond nog eens aan het kanon maar zijn knal werd door de vingertoppen van Feys uit het doelvlak gehouden.
Uiteindelijk kreeg Beveren en vooral Bogaerts toch het verdiende loon toen Marnik enkele minuten voor affluiten een zoveelste collectieve aanval succesvol kon afronden : 1-4 en de derde treffer voor Bogaerts.
Door deze nieuwe nederlaag moet Cercle toch stilaan wat bang naar de onderste regionen van de rangschikking beginnen kijken terwijl KSK Beveren ,door de nederlagen van Gent en dat andere Brugge, de ploegen die om een Europees ticket strijden in het vizier krijgt.

De ploegen :
Cercle Brugge :
Feys, Longo, Wellens, Siquet, Abdellah (56' Berkoe), De Buyser, Soenens, Frenay, Karacic, Cooreman (56' Vandewalle) en Weber.

KSK Beveren : De Vlieger, Lodders, Volckerick, Massagie, Belligh, Van Britsom, Colling, Bogaerts, Van Ham, Boonen en Soudan (81' Oulare).

Doelpunten : 9' Bogaerts 0-1, 15' Soudan 0-2, 29' De Buyser 1-2, 43' Bogaerts 1-3, 88' Bogaerts 1-4.

Gele kaarten : Belligh, Abdellah en Karacic.

Scheidsrechter : Piraux

Toeschouwers : 2500

Marnik Bogaerts scoort duizendste eersteklassedoelpunt van KSK Beveren. "Ik kan niets anders dan de ploeg in zijn totaliteit feliciteren", stelde Beveren-trainer Daerden onmiddellijk na de zege. "Cercle bekampen betekent in de eerste plaats Weber neutraliseren en dat lukte vrij aardig en als klap op de vuurpijl zorgde Marnik voor een exploot door driemaal te scoren. Bogaerts is als het ware herboren en wordt zonder twijfel de man van de tweede competitiehelft", aldus nog Daerden.
Lovende woorden dus voor Bogaerts maar in de heenronde liep dus beslist niet alles naar wens. "Dat was inderdaad het geval", vertelt Marnik. "Een gebrekkige conditie en wat kleinere letsels zorgden er voor dat ik toen naast de ploeg viel en op een zijspoor belandde. Tegen Club Luik kreeg ik een nieuwe kans en vanaf dan loopt het weer vlotjes met als hoogtepunt deze hattrick. Scoren is altijd leuk maar mijn eerste van vandaag deed me toch extra deugd omdat ik me daarmee definitief in de annalen van de Beverse voetbalgeschiedenis heb geschreven, het duizendste doelpunt van SK Beveren in de eerste klasse", aldus nog de minzame Limburger.

GDV