Eerste afdeling, 31ste competitiewedstrijd

KSK BEVEREN 3 - 2 CLUB BRUGGE

Vuurwerk op de Freethiel !

Jeugdig Beveren doet regerende landskampioen struikelen.

Een halfuur lang danste zaterdagavond de Freethiel als vanouds. Een bijzonder goed geënspireerde thuisploeg speelde een erg mat Club Brugge helemaal weg en stond op het halfuur reeds 3-0 voor.
Nochtans begon geel-blauw sterk gehavend aan de partij door het ontbreken van de sterkhouders Maes en Lodders maar daar was bij aanvang niet veel van te merken. Onders impuls van een beresterke Marek Kusto werd de Brugse defensie meer dan eens simpel uit verband gespeeld. Net voor het kwartier kon aanvoerder Danny Pfaff tussen vier bezoekers een gemeten voorzet van Kusto voorbij doelman Verlinden koppen : 1-0. Acht minuten later trilden de netten opnieuw. Middenvelder Van Kessel waagde net buiten het strafschopgebied een doelpoging maar zijn schot miste de goede richting maar Robby Buyens stond op de goede plaats om de bal opportunistisch in doel te verlengen : 2-0 en nu begon de landskampioen toch wel wakker te worden. Jan Ceulemans, de beste man bij Club, stuurde M'Buyu in het straatje maar een attente doelman Rosez verhinderde de aansluitingstreffer.
Luttele minuten later volgde dan een schitterende counter van de thuisploeg. Van Der Heyden stuurde de 35-jarige Kusto de diepte in en de nog steeds razendsnelle Pool haakte zich na een 50 meter-ren voorbij Beyens om dan het leer rustig in de dichtste hoek te deponeren : 3-0 en de Freethiel op zijn kop.
De partij leek daarmee reeds in een definitieve plooi te liggen maar enkele minuten later bracht Ceulemans zijn ploeg terug in de wedstrijd door een aarzeling van doelman Rosez van dichtbij af te straffen : 3-1, ook de ruststand.
Na de pauze een volledig ander spelbeeld. De Bruggelingen zetten meteen een non-stop-offensief in en dat duurde tot de allerlaatste minuut. Beveren viel als een kaartenhuisje in elkaar en kwam nog amper voorbij de middellijn maar was via Kusto toch nog tweemaal dichtbij een vierde treffer.
De landskampioen bleef echter beuken maar de precisie ontbrak bij de Brugse aanvallers en het beet zijn tanden ook meer dan eens stuk op een sterke Rosez. Zo hield de Beverse doelman zowel Degryse als Van Der Elst en Ceulemans van een doelpunt. Een tiental minuten voor tijd diende hij zich dan toch gewonnen te geven bij de tweede goal van Ceulemans maar ondanks enkele verwoede pogingen kwamen de bezoekers echter niet meer. Het jonge maar dappere Beveren, dat dus wankelend over de streep geraakte, lijkt door deze zege nu wel definitief zeker van het behoud terwijl Club zijn Uefa-cupkansen toch wel ziet verkleinen.

Ploegen :
KSK BEVEREN : Rosez, Buyens, Pfaff, Volckerick, Herreman, Van Britsom (71' Westerlinck), Vereycken, Van Der Heyden, Van Kessel, Kusto en Viscaal (88' Van Velzen).

Club Brugge : Verlinden, Beyens, Plovie, Querter, Van Wijk (77' Brylle), Audoor (46' Kimoni) , Van Der Elst, Creve, Ceulemans, Degryse en M'Buyu.

Doelpunten : 13' Pfaff 1-0; 21' Buyens 2-0; 30' Kusto 3-0; 32' Ceulemans 3-1; 81' Ceulemans 3-2.

Gele kaarten : Pfaff, Creve en Buyens.

Toeschouwers : 8500

Scheidsrechter : Laenens

Uitblinker Marek Kusto " Ik kan nog twee jaar mee."
Marek Kusto speelde zaterdag een belangrijke rol in de sensationele 3-2 overwinning van Beveren tegen Club Brugge. De Poolse ex-international liep nog eens als een wervelwind te voetballen en was vrijwel onhoudbaar voor de Brugse verdedigers. "Het was prettig voetballen voor mij vanavond, ik kreeg de nodige ruimte en kon me goed uitleven. Nu we zo goed als gered zijn kunnen we in de laatste drie partijen nog voor spektakel zorgen." Na dit seizoen ligt er voor Marek een nieuw éénjaarscontract klaar op de Freethiel. "Ik zou liever nog voor twee jaar willen tekenen want er groeit weer iets moois op de Freethiel en ik zou graag met die jonge spelersgroep weer naar de subtop willen doorstoten", aldus nog de minzame Kusto.