StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

wedstrijd

Woensdag 12 januari 1983 om 20.00 u.

Seizoen 1982-1983, vriendschappelijke wedstrijd

SK BEVEREN 1 - 0 BAYERN MUNCHEN

Volle Freethiel ziet Beveren prestigieuze zege behalen.



Eddy Jaspers vloert Jean-Marie Pfaff. Het grootste nieuws viel eigenlijk al voor de aftrap te rapen. Met name de vaststelling dat een vriendschappelijke wedstrijd in Belgié nog steeds in staat is om 17000 (!) betalende toeschouwers naar het stadion te lokken. Het feit dat Jean-Marie Pfaff, sinds hij nu al een half jaar in de Bundesliga speelt, nog populairder is geworden in Belgié is daar zeker niet vreemd aan. Voeg daarbij nog de reputatie van een Europese topper als Bayern en men weet meteen waarom er woensdagavond dubbel zoveel volk op de Freethiel was dan voor een gemiddelde competitiewedstrijd.
Bayern trad vrijwel met zijn sterktste team aan, enkel Paul Breitner was met een verrekking in West-Duitsland gebleven. Bij de thuisploeg mocht Schoofs de plaats innemen van Stalmans en kreeg ook Weihrauch de voorkeur op Crève. De wedstrijd zelf haalde wat de inzet en snelheid van uitvoering betreft beslist een veel hoger niveau dan een doorsnee oefenpartij. De Duitsers vertoefden tijdens het eerste halfuur vrijwel steeds op de Beverse helft en dat leverde eenmaal een groot doelgevaar op maar doelman De Wilde, amper 18, bewees dat hij tot één van de grootste Belgische keepersbeloften mag worden gerekend toen hij een formidabele knal van Dieter Hoeness onschadelijk wist te maken. Misschien omdat hij in dat eerste halfuur zo weinig werk diende op te knappen liet Jean-Marie Pfaff zich verrassen toen Eddy Jaspers vanop 20 meter een botsende bal afvuurde : 1-0 voor de Waaslanders, gevleid dat wel maar de thuisploeg liet zich toch niet zomaar wegspelen. Het laatste doelgevaar voor de rust was trouwens voor Beveren maar een scherp inzenden van Kusto werd al zwevend door de nationale doelman weggeplukt. Ruststand 1-0 dus.
Na de pauze gingen de bezoekers resoluut op zoek naar de gelijkmaker maar het grote overwicht stond niet in balans met het aantal doelkansen. Wel diende Lambrichts zijn doelman bij te springen om de gelijkmaker van Dürnberger te voorkomen maar het was toch de thuisploeg die nog het gevaarlijkst was en Pfaff moest al zijn klasse bovenhalen om een poging van Patrick Schoofs onschadelijk te maken. De laatste kans was dan toch nog voor de Westduitsers maar Del'Haye knalde de kans naar de wolken. Het bleef dus bij die nipte 1-0 voor SK Beveren dat wel pech kende toen in de slotfase de auteur van het enige doelpunt Eddy Jaspers zijn voet verstuikte in een duel met Wolfgang Krauss.
Misschien toch nog een laatste opmerking : het werd door een gedeelte van het Freethielpubliek maar matig gewaardeerd dat Danny Pfaff in de partij tegen zijn oudere broer geen enkele seconde speelgelegenheid werd gegund.

De ploegen :
SK BEVEREN :
Filip De Wilde, Jaspers (84' Stalmans), Garot, Lambrichts, Baecke, Schoofs, Schönberger (46' Cr&graveve), Paul Theunis, Weihrauch, Kusto en Albert.
BAYERN MUNCHEN : Jean-Marie Pfaff, Dremmler, Augenthaler, Grobe, Pfleigner, Krauss, Nachtweih, Dürnberger, Del'Haye, Dieter Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge.

Doelpunt : 30' Jaspers 1-0

Scheidsrechter : Van Langenhove

Toeschouwers : 17000

Boek over Jean-Marie Pfaff.
Tijdens de onderhandelingen over de transfer van Jean-Marie Pfaff vorige zomer bleef tussen vraag en aanbod van de betrokken clubs een verschil bestaan van iets meer dan 2 miljoen Belgische Frank. Om dat weg te werken stelde SK Beveren voor dat Bayern op eigen verplaatsingskosten een wedstrijd zou komen spelen op de Freethiel. Het hoeft geen betoog dat de kassier van geelblauw woensdag een schitterende zaak deed met die 17000 betalende toeschouwers en ticketprijzen tussen 150 en 400 BF.
Er viel nog meer goed nieuws te rapen op de Freethiel. De Wase uitgeverij Ten Bos stelde namelijk een boek voor over de nationale doelman, genaamd "Jean-Marie Pfaff, de derde dimensie". Auteur Theo Bauwens en samensteller Andre Gevaert belichten over 152 pagina's de rijkgevulde sportcarrière van Pfaff. Het cronologische verhaal wordt gekruid met onuitgegeven gesprekken en fotomateriaal. Alvast een aanrader voor de fans !

GDV