wedstrijd

Zaterdag 26 april 1997 om 20.00 u.

Seizoen 1996-1997, tweede afdeling, 32ste competitiespeeldag

KSK BEVEREN 4 - 0 FC DENDERLEEUW

Nog eens beginnen met een drieluik van wedstrijden namelijk de laatste drie competitematchen van het kampioenenseizoen 1996-1997, in de tweede klasse wel te verstaan. Voor aanvang van deze partij tegen Denderleeuw was de titel echter ver weg voor geel-blauw want Beveren stond toen pas op de vierde plaats en had vier punten achterstand op leider Westerlo. Zelfs de kansen op een eindrondeticket waren toen in gevaar.
Uiteindelijk liep het dus nog allemaal goed af voor Sportkring en zou Westerlo later de eindronde winnen en samen met Beveren dus promoveren.

Lambert Smid houdt Beveren in titelstrijd.
Het team van trainer Paul Theunis heeft zijn titelkansen gaaf gehouden. Zaterdag toonde het zich de betere in de Oostvlaamse derby tegen Denderleeuw en op hetzelfde moment incasseerde leider Westerlo een vrij verrassende nederlaag uit bij Tielen. Zodoende is de belangrijkheid van de topper van volgend weekend op de Freethiel tegen Westerlo in ieder geval gered en in Beveren droomt men nu weer luidop van de titel.
Een nog steeds gehandicapte thuisploeg (zonder Essende en Van Den Eede) hoefde niet eens goed te voetballen afstand te nemen van een al even gehandicapt Denderleeuw.
De partij begon gunstig voor geelblauw en dit door een doelpunt in geschenkverpakking. Na drie minuten stuurde Ngamunguela een intrap naar zijn eigen doel maar doelman Schollaert twijfelde even en gleed vervolgens nogal knullig uit waardoor een goedgevolgde Flies maar voor het inleggen had : 1-0 , een droomstart voor Beveren.
Even later miste diezelfde Flies een unieke kans om de score te verdubbelen maar daarna herpakten de bezoekers zich van die rampzalige start en kwamen ze zelfs enkele malen dicht bij de gelijkmaker. Gelukkig kon Beveren op die momenten rekenen op een secure doelman Frans. Eerst maakte Franky een snoeiharde knal van Peter Van Der Heyden onschadelijk en kort daarna kwam hij oog in oog te staan met Barroso en ook ditmaal kwam de Beverse doelman als winnaar uit de bus. Geen 1-1 bij de rust dus maar wel 2-0 want net voor de pauze vond Lambert Smid het welletjes en begon hij aan een weergaloze solo waarbij hij drie tegenstanders in de wind zette om tenslotte door Roelandts van de sokken te worden gelopen.
Scheidsrechter Van Den Wijngaert wees kordaat naar de stip en de Beverse spelmaker klaarde zelf de elfmeterklus : 2-0 bij de rust dus.
De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, met een strafschopdoelpunt dus. Ditmaal werd Glenn Dillens langs achteren aangetikt door Ngamunguela en opnieuw zette Smid feilloos de elfmeter om : 3-0 en reeds het tiende competitiedoelpunt van de Tsjechische uitblinker.
De veer was nu duidelijk gebroken bij Denderleeuw alhoewel het soms nog wel vrij aardige combinaties op de mat legde, echter zonder al te veel doelgevaar zodat doelman Frans een vrij rustige tweede helft kende.
Het meeste doelgevaar kwam integendeel nog van de Waaslanders en in de slotminuut viel dan ook nog een vierde doelpunt. Invaller Stijn Vlaminck speelde zich op links knap vrij en bood de goedgevolgde Bert Dhont een doelpunt op een schoteltje aan : 4-0. Een toch wel veel te zwaar verdict voor de moedige bezoekers die zich nu volledig kunnen concentreren op de eindronde. Beveren wipt in de rangschikking over Waregem naar de derde plaats met evenveel punten als Deinze (maar één wedstrijd minder gewonnen) en met één punt minder dan leider Westerlo dat dus volgende zondag een bezoek brengt aan de Freethiel. Eén ding is nu al zeker, volgende zondag wordt een volle Freethiel het decor voor een regelrechte thriller.

De ploegen :
KSK BEVEREN : Frans, Damman, Pister, Massagie, Belligh, Dhont, Van Ham, Smid, Sterckx (82' Smet), Dillens en Flies (72' Vlaminck).
FC Denderleeuw : Schollaert, Senci (77' Herregodts), De Rijck, Roelandts Stephan Van Der Heyden, Claiton, Pihaama (59' Benali), Ngamunguela (81' Van De Velde), Peter Van Der Heyden, Alberto Costa en Barroso.

Doelpunten : 3' Flies 1-0, 44' Smid (strafschop) 2-0, 46' Smid (strafschop) 3-0, 90' Dhont 4-0.

Gele kaarten : Claiton, Ngamunguela, Smid en Pister.

Scheidsrechter : Van Den Wijngaert

Toeschouwers : 3000

Uitblinker Lambert Smid : "Er is weer hoop."
Bij de geelblauwen was Lambert Smid opnieuw de smaakmaker en de grote uitblinker. De kalende Tsjech stond er na afloop dan ook glimlachend en zichtbaar genietend bij. "Een uitstekende wedstrijd en een schitterend resultaat", vertelde hij. "Ik had de afgelopen week wat hinder achterin de dij maar had tijdens de partij absoluut geen problemen meer. Het liep lekker. Alweer twee doelpunten uit strafschop. Dit brengt mijn totaal nu op tien, waarvan zes uit penalty."
Wat de titelkansen van Beveren betreft was Lambert zeer hoopvol. "We doen weer volop mee, er is weer hoop en de ganse groep gelooft er weer in. Iedereen wil weer terug naar die eerste afdeling. We moeten gewoon zes op zes pakken en de partij tegen Westerlo wordt wellicht beslissend. Mijn grootste wens is dat er zondag ruim tienduizend mensen naar de Freethiel komen en daar meemaken dat KSK Beveren de beslissende stap zet naar de titel", aldus nog Beverse spelmaker.