StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

wedstrijd

Zondag 4 mei 1997 om 15.00 u.

Seizoen 1996-1997, tweede afdeling, 33ste competitiespeeldag

KSK BEVEREN 2 - 0 KVC WESTERLO





Ziehier het tweede deel van het drieluik, een regelrechte topper die beslist werd door twee goals van Glenn Dillens. Een speler die misschien wel kenmerkend was voor de toenmalige spelersgroep van KSK Beveren.
Karaktervoetballer, steeds hardwerkend en niet barstend van het talent maar met een uitstekende mentaliteit kan men ook prachtige resultaten behalen.

Glenn Dillens brengt Beveren op een zucht van de titel.
De Freethiel stond zondagnamiddag rond kwart voor vijf in lichterlaaie. Het terrein werd bestormd door de fans alsof de kampioenstitel al binnen was. Zover is het echter nog niet maar de Waaslanders nemen er alvast een stevige optie op. In een onvervalste cupmatch werd leider Westerlo van de troon gestoten en mede door het zware verlies van Deinze in Kapellen zit geel-blauw nu in pole-position. Winst volgende week in Turnhout beukt de poort weer open naar de hoogste afdeling.
Er stond veel op het spel en de druk was groot. Je zag van meet af aan dat Beveren het best om kon met die stress.
De thuisploeg dwong veldoverwicht af ook al omdat Westerlo zeer voorzichtig aan de partij begon. Toch was de eerste doelkans voor de bezoekers maar het schot van Martens ging ver voorlangs. Niettegenstaande de Waaslanders telkens sneller op de bal waren geraakten ze moeilijk aan kansen.
Van Den Eede mikte wel eens voorlangs en een schot van Dillens ging niet eens zo ver over het doel maar dat was het dan ook voor een agressief Beveren tijdens het eerste halfuur. Maar toen kreeg de thuisploeg een beetje hulp van doelman Rondags.
Bij een intrap van Smid ging de Westelse doelman onder de bal door waardoor Van Den Eede (die een sterke partij speelde) kon verlengen tot bij Dillens die geen genade kende : 1-0, een verdiende voorsprong voor Beveren en meteen ook de score bij de rust. Tijdens die rust steeg de hoop in de Beverse harten gevoelig toen de ruststand van de partij Kapellen-Deinze werd bekend gemaakt.
Door de achterstand was Westerlo-coach Heyligen wel verplicht om iets te ondernemen en hij stuurde na de pauze Van Loon de wei in als tweede spits en ook Van De Weyer ging wat dieper spelen. Daardoor konden de Kempenaars tijdens het vierde kwartier het laken naar zich toe trekken. Zo moest doelman Frans gevat in de voeten duiken van Herbots en kopte Van Loon een hoekschop maar net over. Daar bleef het echter bij want Beveren, dat duidelijk over de beste fysiek beschikte, nam nadien weer de controle van de partij over. Wel was er pech voor de bezoekers toen doelman Rondags geblesseerd het terrein diende te verlaten na een fel duel met Bart Van Den Eede. Een kwartier later had diens vervanger Peeters wel het geluk aan zijn zijde toen een pegel van Lambert Smid via de binnenkant van de paal opnieuw het veld insprong. Het was echter uitstel van executie voor een leeggespeeld Westerlo want enkele minuten voor tijd vlamde Dillens een vrije trap in doel : 2-0. Het tweede doelpunt van Glenn in deze partij en meteen het startschot van een Bevers feestje. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hayen werd het terrein bestormd door honderden Beverse fans die zich reeds in eerste klasse waanden.
"We speelden bewust aan een hoog tempo", zei Beveren-trainer Theunis na afloop. "Daardoor kreeg Westerlo niet de kans om het balletje rond te spelen. Mede door het verlies van Deinze doen we een schitterende zaak maar de buit is nog niet binnen", aldus nog Theunis. Ook verdediger Massagie bleef vrij rustig na de 2-0 zege. "We hebben er met zijn allen voor gestreden en de zege is dan ook het resultaat van een collectief sterke prestatie. Het was dan wellicht geen oogstrelend voetbal maar het was een match de naam topper waardig. Volgende zondag wordt het nog eenmaal knokken en laat ons hopen dat het opnieuw een feestag wordt voor voetbalminnend Beveren", besloot Carl een sfeervol middagje Beveren.

De ploegen :
KSK BEVEREN : Frans, Damman, Pister, Massagie, Belligh, Dhont, Smid, Van Ham, Dillens, Van Den Eede en Essende (77' Flies).

KVC Westerlo : Rondags (59' Peeters), Leconte (46' Van Loon), Van Rethy, Cox, Caers (70' Pauwels), Van Der Meulen, Van De Weyer, Wilmssen, Herbots, Martens en Ferreira.

Doelpunten : 30' Dillens 1-0, 89' Dillens 2-0.

Gele kaarten : Essende, Herbots en Van Den Eede.

Scheidsrechter : Hayen

Toeschouwers : 9000

Matchwinnaar Glenn Dillens : "Theunis gaf me zelfvertrouwen".
KSK Beveren beleefde zondag opnieuw een sportieve hoogdag. Net geen tienduizend toeschouwers en op één zege van de zo fel begeerde kampioenstitiel. "We nemen door deze zege een belangrijke optie op de titel maar het blijft hoe dan ook oppassen", begon uitblinker Dillens zijn pleidooi. "Twee weken geleden zag het er nog uitzichtloos uit voor ons. We verloren vijf punten in twee wedstrijden, de supporters begonnen te morren en de spelersgroep werd nerveus. Beveren speelt dan ook al het ganse seizoen onder een zware druk en het is dan ook de grote verdienste van trainer Theunis dat hij is blijven geloven in onze mogelijkheden. Hij is gewoon een knokker, boordevol lef en zelfvertrouwen en dat brengt hij dan ook prima over op de spelersgroep en zeer zeker op mij", aldus nog een gelukkige Dillens.

GDV