StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

wedstrijd

Zaterdag 19 maart 1983 om 20.00 u.

Eerste afdeling, 26ste competitiespeeldag

BEERSCHOT 2 - 3 SK BEVEREN


Uitsluiting voor Lambrichts maar toch de twee punten.
Beveren heeft zaterdag op het Kiel een verdiende zege behaald. Niet alleen omdat de speelwijze van de Waaslanders zoveel beter was maar ook omdat de bezoekers in de meest ondankbare omstandigheden deze overwinning moesten bevechten. Beveren kwam nogal gehavend aan de aftrap want door allerlei schorsingen en blessures werden Garot, Danny Pfaff en het spitsenduo Albert-Martens gemist. Trainer Braems zette Paul Theunis op de liberoplaats en posteerde de jonge Christiaens voor het eerst aan de aftrap van een competitiewedstrijd en deze laatste greep belsist zijn kans. Ook kon men weer niet om de klasse van Heinz Schönberger heen en kwamen alle talenten van Crève en Kusto naar boven.
Toch kon Beerschot lange tijd de schijn wekken dat het Beveren onder de knie kon krijgen omdat het tweemaal een voorsprong mocht verdedigen. Net na het verstrijken van het eerste kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong, een mooi doelpunt trouwens. Van Poucke kon Jaspers omspelen en zette voor waar Swinnen hard naar de eerste paal kopte, doelman De Wilde had geen verhaal : 1-0. Beveren gaf echter geen krimp ook al omdat Peter Crève reeds meermaals had getoond hoe je op topsnelheid doorheen de trage paars-witte verdediging moet spurten en op het halfuur was de gelijkmaker dan ook een feit. Via Crève kwam de bal bij Schoofs die meteen Kusto bediende en deze aarzelde niet. Zijn harde knal verdween tegen de netten en doelman De Bree lag zwaar te hijgen in zijn hok : 1-1.
De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de thuisploeg toen nog goed in de wedstrijd zat. Van Poucke en Swinnen speelden op een aanvaardbaar niveau en Vervoort deed zelfs beter. Na de pauze leek Beerschot dan ook op een rustige zege af te stevenen. Net na het uur een zoveelste duel tussen Goossens en Lambrichts. Het "enfant terrible" van Beerschot beging de eerste fout maar de Beverse voorstopper kon het natrappen niet laten en kreeg van scheidsrechter Crucke terecht zijn tweede boeking van de avond, exit Lambrichts dus. Tien minuten later was de situatie voor de Waaslanders nagenoeg uitzichtloos toen de Mannekens weer op voorsprong kwamen. Patrick Vervoort verstuurde een raket die doelman De Wilde niet kon klemmen en de rebound werd door Van Poucke simpel binnen getikt : 2-1. Beerschot leek zegezeker maar terwijl de paarswitte heren elkaar nog aan het feliciteren waren werd Kusto door Schönberger in de diepte gestuurd. De pijlsnelle Pool besloot zijn solo met een kurkdroog schot die De Bree kansloos liet : 2-2. De grootste sensatie kwam er echter zeven minuten voor tijd. Schönberger tikte een vrije trap tot bij de ingevallen Weihrauch en diens knal belandde via de vuisten van De Bree opnieuw tegen de netten : 2-3. De thuisploeg was uitgeteld maar kwam toch ei zo na op gelijke hoogte. Een kogel van Suply belandde echter op de lat en de terugkaatsende bal werd door Van Poucke over het doel gekopt. Door deze zege behoudt geelblauw zijn kansen op een UEFA-cupticket terwijl Beerschot een unieke kans miste om het degradatiespook volledig van zich af te schudden.

De ploegen :
Beerschot :
De Bree, Andries, Van Gucht, Taylor (76' Suply), Lambert, Vervoort, Van Nerum, Nollet, Van Poucke, Goossens en Swinnen.

SK Beveren : De Wilde, Jaspers, Paul Theunis, Lambrichts, Baecke, Schoofs (88' Lodders), Stalmans, Schönberger, Crève, Kusto en Christiaens (70' Weihrauch).

Doelpunten : 18' Swinnen 1-0, 31' Kusto 1-1, 73' Van Poucke 2-1, 74' Kusto 2-2, 83' Weihrauch 2-3.

Boekingen : Goossens, Swinnen en Lambrichts.

Uitsluitingen : Lambrichts

Scheidsrechter : Crucke

Toeschouwers : 8000

UITSTEKEND DEBUUT VAN HANS CHRISTIAENS.
Voor het eerst mocht de 19-jarige Hans Christiaens zaterdag aan de aftrap verschijnen bij SK Beveren en dat werd een enorme meevaller. De Zelenaar is dan wel niet zo groot van gestalte maar is een technisch begaafde aanvaller en Beerschot-verdediger Van Gucht had er meer dan zijn handen mee vol niettegenstaande deze laatste al wat watertjes heeft doorzwommen. Hans weet ook wel het doel staan en dat bewijzen zijn 25 doelpunten dit seizoen bij de reserven. Nog zo jong en toch al koelbloedig, dat belooft.
Christiaens bleef 70 minuten op het terrein en werd toen vervangen door Weihrauch. Daarover wou Beveren-trainer Braems het volgende kwijt. "Hans verdiende zeker om de partij volledig uit te spelen maar door de uitsluiting van Lambrichts moest ik noodgedwongen wat herschikken op het veld, vandaar."

GDV