Zaterdag 12 maart 2000 om 20.00 u.

Eerste afdeling, 26ste competitiespeeldag

SPORTING CHARLEROI 2 - 3 KSK BEVEREN

Zes dolle Beverse minuten.
Sporting Charleroi is zaterdagavond van de hemel in de hel beland. Het was 75 minuten lang het betere elftal en leidde tot acht minuten voor tijd met geruststellende 2-0 cijfers. Maar de Waaslanders slaagden er in om tijdens de slotfase de situatie volledig in hun voordeel om te draaien.
Een aangename partij was deze Charleroi-Beveren aanvankelijk zeker niet. Onder impuls van een bedrijvige De Condé had de thuisploeg tijdens de eerste periode wel het volledige overwicht maar veel doelgevaar kwam daar niet uit. De beste kans was voor Dante Brogno maar hij geraakte niet voorbij de attent uitgelopen Beverse doelman Van De Putte. Beveren van zijn kant bleef meestal afwachten en kon daar enkel een kopballetje van Torken tegenover stellen. Een brilscore bij de rust leek in de maak tot Sergio Rojas vuur in het stadion bracht door vanop de linkerflank met een geplaatste krulbal uit te halen. Een vergeefs grabbelende Van De Putte was kansloos : 1-0, meteen de ruststand.
De thuisploeg putte blijkbaar vertrouwen uit dat doelpunt want vanaf het begin van de tweede helft overdonderden de Zebra's hun tegenstander en ook het eerder schaars opgekomen publiek schaarde zich achter de ploeg. De doelkansen bleven dan ook niet uit maar zowel De Condé (tweemaal) als Keré en Dufer konden hun doelpoging niet kadreren. De Waaslanders bleven offensief onmondig en twintig minuten voor tijd leek de partij beslecht toen Brogno een ideale voorzet van belofteninternationaal Dufer fraai kon binnenkoppen : 2-0. Nauwelijks twee minuten later stond Van De Putte aan de grond genageld maar zag tot zijn grote opluchting de vrije trap van Brogno op de binnenkant van de paal uiteenspatten.
Geen 3-0 dus en dat deed de bezoekers precies wakker schudden. Beveren had echter wel wat hulp nodig van thuisdoelman Dudas om aan de aansluitingstreffer te geraken want het schot van Nuhiji leek meer dan houdbaar. Maar het stond dus wel 2-1 en de Karolingers kregen weer de bibber op het lijf en hadden ook nog de pech dat scheidsrechter Jordens een tegenaanval van Brogno ongewild afblokte waardoor de mee opgerukte De Vuyst zomaar in balbezit kwam en deze met een enig mooie lobbal uitpakte : 2-2. Beveren had nu duidelijk de goede kadans te pakken en twee minuten later werd het onwaarschijnlijke waarheid. Een schitterende inspanning van kapitein Bert Dhont op de rechterflank en diens voorzet werd bijzonder fraai door de ingevallen Pool Tarachulski overhoeks binnengetrapt : 2-3 !
Het ontevreden thuispubliek kon dit niet verkroppen. Er werd Bengaals vuurwerk ontstoken en enkele thuissupporters betraden het terrein waardoor de partij enkele minuten stil werd gelegd. De Beverse overwinning kwam echter niet meer in gevaar en zo leed Charleroi zijn achtste thuisnederlaag op rij.
Beveren van zijn kant doet een schitterende zaak in de degradatiestrijd en heeft nu toch al een bonus van zes punten op de degradatieplaatsen.

De ploegen :
Sporting Charleroi :
Dudas, Defays, Romaniuk, Tokene, Biondo, Keré, Dufer, De Condé (81' Djim), Rabbah (88' Gerard), Brogno en Rojas (78' Kaklamanos).

KSK Beveren : Van De Putte, De Vuyst, De Meyer, Smet, Dhont, Imagbudu, Davy Theunis, Smid (68' Tarachulski), Sels, Nuhiji en Torken.

Doelpunten : 42' Rojas 1-0, 71' Brogno 2-0, 83' Nuhiji 2-1, 87' De Vuyst 2-2, 89' Tarachulski 2-3

Gele kaarten : Smet, De Vuyst, Biondo, Romaniuk en Imagbudu.

Scheidsrechter : Jordens

Toeschouwers : 5500

Kenny De Vuyst : "Mijn eerste voor Beveren".
Met een mooie lob bracht Kenny De Vuyst zaterdag zijn ploeg langszij. "Een enig mooi doelpunt toch", glunderde de Beverse verdediger na de sensationele Wase overwinning. "Vorig seizoen scoorde ik tweemaal bij KV Oostende, dit is mijn allereerste voor Beveren. Ik scoor niet vaak en als dat dan al gebeurt , is het meestal op hoekschop. Deze keer kreeg ik met een gelukje via de scheidsrechter de bal perfect in mijn voeten en aangezien de doelman ver uit zijn doel stond koos ik voor een lob, met succes. Toegegeven, Charleroi verdiende hier minstens een punt want we speelden in feite een zwakke partij. Maar zo gaat dat in voetbal. Je moet de kansen ook afmaken, Charleroi deed dat niet, wij wel", aldus nog een gelukkige De Vuyst.