Beker van België , 1/8 finales

SPORTING LOKEREN 0 - 7 KSK BEVEREN

Beveren vernedert zijn buren.

Geelblauw freewheelend naar de kwartfinales.

Eerste en pijnlijke vaststelling woensdag op Daknam : de interesse voor dit bekerduel brandde op een wel erg laag pitje. Deze burenstrijd die vroeger de streek in vuur en vlam zette, lokte nu amper 3000 toeschouwers.
Tweede vaststelling : dit Lokeren zit in een diepe crisis. Het vecht verbeten om te overleven in de tweede klasse maar toch had trainer James Storme voor aanvang van de partij verkondigt dat er meer talent schuilde in zijn spelersgroep dan bij Beveren. Op het terrein viel daar weinig van te merken. De bezoekers namen een blitzstart toen Van Overtvelt een voorzet van Meeusen met een gekruist schot in doel deed belanden : 0-1 na 3 minuten.
Nadat Meeusen kort daarna dicht bij de 0-2 was kwam de thuisploeg dan toch even opzetten maar doelman De Vlieger was paraat op een loeier van Van de Winckel. Daarmee was het Lokerse liedje echter uitgezongen en nog voor de rust was de partij gespeeld met een goal van Dirk Thoelen en de tweede van Hervé Van Overtvelt, een vrije trap die via de muur tegen de netten verdween, 0-3 dus bij de rust.
De tweede helft was er eigenlijk te veel aan, maar een wedstrijd duurt nu eenmaal 90 minuten. Een fris voetballend Beveren walste nu over een zwalpende thuisploeg. Dominique Vanmaele demonstreerde kort na de pauze zijn traptechniek door een vrijschop rechtstreeks in doel te borstelen (0-4) en een kwartiertje later zette een erg bedrijvige Van Overtvelt zijn ploegmakker Meeusen op weg naar een forfaitscore : 0-5.
Het leed voor Lokeren was hiermee echter nog niet voorbij want nauwelijks 5 minuten later stonden er onwezenlijke cijfers op het bord : 0-7. Eerst kopte de Nederlander Robert Roest de nummer zes binnen en verdediger Massagie deed ook zijn duit in het zakje door de nummer 7 aan te tekenen, ook al met een kopbal.
De bezoekers van Beveren vonden het daarmee wel welletjes en drongen niet echt meer aan alhoewel een inleggertje van Maurice Van Ham nog werd afgekeurd wegens buitenspel. De technicus van dienst bij de thuisploeg had toen wijselijk al het scorebord uitgeschakeld, de vernedering was al groot genoeg...

Ploegen :
Lokeren : Vermeire, Lembi, Hoes, Stefaan Staelens, Mols (78' Van Coillie), Schoofs, Van de Winckel, Vereycken, Kanu, Peeper en Ekakia.

KSK Beveren : De Vlieger, Thoelen, Volckerick, Massagie, Vanmaele, Meeusen (70' Bogaerts), Roest, Boonen, Van Ham, Van Overtvelt en Goots (65' Koslov).

doelpunten : 4' Van Overtvelt 0-1, 35' Thoelen 0-2, 45' Van Overtvelt 0-3, 52' Vanmaele 0-4, 65' Meeusen 0-5, 68' Roest 0-6, 72' Massagie 0-7.

Gele kaarten : Volckerick en Kanu.

Toeschouwers : 3000

Scheidsrechter : Blareau

Beveren-trainer Daerden : " Onze plicht volbracht."
De Beverse trainer was tevreden met de kwafilicatie en de manier waarop die was bijeen gevoetbald.
"Dit is een opsteker maar in feite hebben we gewoon onze plicht vervuld. Laat ons nu niet denken dat we al in de finale zitten. Een eersteklasser moet afstand kunnen nemen van een ploeg die lager speelt maar in de beker noteer je elke keer verrassingen. Het is leuk om nog in de bekertrommel te zitten. Hopelijk kunnen we in de volgende ronde thuis aantreden, dan zijn we tegen niemand kansloos."

Uitblinker Van Overtvelt : " We hadden het moeilijker verwacht".
Hervé Van Overtvelt, de maker van het eerste doelpunt, gaf toe dat hij de bekeropdracht niet zo gemakkelijk had verwacht. "We kwamen naar Lokeren met de idee dat het moeilijk ging worden.
We hebben getracht de thuisploeg in snelheid te nemen en dat is ons goed gelukt. Het eerste doelpunt werkte bevrijdend en nadien kon een doelpuntenkermis niet meer uitblijven", aldus nog Hervé.