Zaterdag 3 september 1983 om 20.00 u.

Eerste afdeling, 4de competitiespeeldag

CLUB LUIK 2 - 3 SK BEVEREN

Waaslanders halen verwoestend uit in slotfase.
SK Beveren heeft met twee doelpunten in evenveel minuten op het einde van de partij er voor gezorgd dat de volle buit toch nog naar het Waasland werd gebracht. De thuisploeg leek lang op weg naar de eerste overwinning van het seizoen maar bleef dus opnieuw met lege handen achter.
Beveren begon niet slecht aan de wedstrijd en was vooral beter in de balbehandeling maar het liep kort voor het halfuur toch een blauwtje. Een vrije trap van Thans belandde in de Beverse muur maar in de herneming kon Lipka, één van de zwakkere luikenaars, met een grondscherend schot doelman De Wilde het nakijken geven : 1-0. Dat doelpunt sneed de bezoekers toch een hele poos de adem af waardoor Club Luik tot aan de rust de betere ploeg was en zodoende niet onverdiend met de kleinste voorsprong de rust mocht ingaan.
Beveren-trainer Braems liet Crève in de kleedkamer en liet na de rust de Westduitser Görtz opdraven. Geel- blauw begon vlot aan de tweede helft en die ijver werd al vlug beloond met de gelijkmaker. Martens kon ongehinderd een inzenden van de bedrijvige Stalmans binnenschuiven nadat eerst Lipka naast de bal trapte : 1-1.
Lang kon Beveren echter niet nagenieten van dat doelpunt want luttele ogenblikken later stond het weer op achterstand. De Wilde kon een voorzet wel nog wegboksen maar in de voeten van Lipka die met een lobbal zowaar zijn tweede doelpunt van de avond kon scoren : 2-1. De bezoekers moesten duidelijk even bekomen van die opdoffer maar herpakten zich toch langzaam aan. De thuisploeg kende wel pech toen de geblesseerde Thans uitviel maar het werd stilaan duidelijk dat Beveren conditioneel sterker stond en vooral over een groter loopvermogen beschikte. Ook Schönberger begon zijn duivels te ontbinden waardoor de Beverse aanvallen bleven aanrollen. Via Görtz was Albert dichtbij de gelijkmaker maar het duurde toch tot drie minuten voor tijd vooraleer de bordjes weer in evenwicht kwamen. Een vrije trap van invaller Kusto werd door Martens tot bij Albert verlengd die onhoudbaar kon binnenkoppen : 2-2.
De ontgoocheling in het Luikse kamp werd nog groter toen vlak voor affluiten Martens opnieuw een inzenden van Stalmans kon verzilveren nadat Albert met een schijnbeweging de bal tussen zijn benen liet doorglippen : 2-3.
Zodoende behaalde Beveren in deze nog jonge competitie reeds zijn derde opeenvolgende uitoverwinning en komt daardoor mee aan de leiding, samen met de buren uit Lokeren en laat volgende woensdag nu net de Wase derby op het programma staan. Een strijd om de eerste plaats dus op de Freethiel, dat belooft.

De ploegen :
Club Luik :
Drouguet, Wegria, De Sart, Guisto, Quaranta, Thans (65' Binet), Hamilton, Likpka, François, Sluysmans en Linsted.
SK Beveren : Filip De Wilde, Jaspers, Garot, Lambrichts, Baecke (72' Kusto), Stalmans, Schönberger, Paul Theunis, Crève (46' Gortz), Martens en Albert.

Doelpunten : 27' Lipka 1-0, 56' Martens 1-1, 57' Lipka 2-1, 87' Albert 2-2, 89’ Martens 2-3.

Boekingen : Theunis, Martens en Linsted.

Scheidsrechter : Deflem

Toeschouwers : 6000

ERWIN ALBERT : "De verdediging is onze grootste kracht".
De Beverse aanvallers zijn in dit competitiebegin reeds vaak bejubeld. Zowel Erwin Albert als Ronny Martens zitten reeds aan drie rozen en dit nauwelijks op vier wedstrijden. Dit aartsgevaarlijke duo speelt nu al meer dan twee jaar samen en lijkt bijzonder complementair te zijn.
Toch is er volgens Erwin Albert een andere reden waarom Beveren dit seizoen zo sterk is gestart.
"Onze verdediging is de grootste kracht van dit Beveren. Die jongens spelen nu ook al enkele jaren samen en dat zie je duidelijk. Ook alle lof voor onze doelman De Wilde, die toch nog maar pas 19 jaar is geworden", aldus nog de Westduitse topscorer.