Zondag 18 september 1983 om 15.00 u.

Seizoen 1983-1984, 7de competitiespeeldag

BEERSCHOT 2 - 2 SK BEVEREN

Elk één speelhelft, dus billijk resultaat.
De toeschouwers hebben zondag op het Kiel een spannende en soms boeiende wedstrijd gezien. Beide ploegen namen é&eacten speelhelft voor hun rekening zodat de puntendeling een perfecte weergave was van de gehele partij.
In de eerste helft deed de thuisploeg nagenoeg wat het wou. De leiders uit Beveren speelden wel keurig de bal rond maar ondernamen nauwelijks offensieve acties, in tegenstelling tot de paarswitten die met François Van Nerum toen een echte smaakmaker in huis hadden. Nadat Gzil al een tweetal doelkansen had verkwanseld kwam de openingstreffer er toch kort na het kwartier. De aanval begon bij Van Nerum en via de bedrijvige Claudio kwam de bal bij Valkenborgh, die laag en hard binnenschoot : 1-0. De Waaslanders waren nauwelijks bekomen van die opdoffer of ze incasseerden reeds een tweede treffer. Doelman De Wilde miskeek zich op een hoge voorzet van Lambert en opnieuw stond Valkenborgh op de goede plaats om af te werken, ditmaal met een kopbal. Het tweede doelpunt van de namiddag voor de gewezen Lommel-spits. Beveren was in die periode nergens maar kwam via de steeds aanspeelbare Schönberger tijdens het derde kwartier toch wat meer in de wedstrijd. Toch kwam de aanluitingstreffer pal voor de rust zomaar uit de lucht gevallen. Peter Crève zette hoog voor doel en wie sprong daar het hoogst, inderdaad de kleine Martens. Doelman Ruiter kon niet bij de goedgeplaatste kopbal en de 2-1 was meteen een feit.
Idealer kon die treffer niet vallen voor de Belgische bekerwinnaar want. na de rust wisselde het spelbeeld volledig. Het jonge Beerschot kwam nog nauwelijks uit de Beverse omknelling en de bezoekers gaven nu duidelijk de toon aan zonder echt groots te voetballen. Toch kwamen er goede doelkansen en doelman Ruiter hield meer dan eens zijn ploeg recht. Zo belette hij de gelijkmaker van de vrijstaande Theunis en had hij een sublieme reflex in huis bij een keiharde kopbal van diezelfde Theunis.
Daar tussenin had hij wel het geluk aan zijn zijde toen een centerschot van de hardwerkende Albert de dwarsligger aaide. Een klein kwartier voor tijd was hij er echter aan voor de moeite. De thuisploeg kreeg een hoekschop van de pas ingevallen Kusto niet weggewerkt en de mee opgerukte Baecke zette er zijn linker tegen. Diens schot week af op een Beerschot-been waardoor Ruiter op het verkeerde been stond : 2-2.
Eerlijkheidshalve dient gezegd dat voor die gelijkmaker een derde doelpunt van Valkenborgh werd afgekeurd wegens twijfelachtig buitenspel. Maar de 2-2 stond dus op het bord en beide ploegen leken daarmee wel vrede te nemen want er werden nadien niet veel risico's meer genomen.
Beveren blijft dus ongeslagen al moet het dus wel een puntje voorsprong ingeven op de dichtste achtervolgers terwijl Beerschot rustig in de middenmoot blijft meedobberen.

De ploegen :
Beerschot : Ruiter, Van Nerum, Eikelboom, Sciascia, Borloo, Lambert, De Oliveira (80' Van der Zwan), Nollet, Vervoort, Valkenborgh (84' Swinnen) en Gzil.
SK Beveren : De Wilde, Jaspers, Garot, Lambrichts, Baecke, Stalmans (73' Kusto), Schönberger, Paul Theunis, Crève (46' Görtz), Martens en Albert.

Doelpunten : 18' Valkenborgh 1-0, 22' Valkenborgh 2-0, 44' Martens 2-1, 75' Baecke 2-2.

Boekingen : Görtz en Van der Zwan

Scheidsrechter : Ponnet

Toeschouwers : 8000

Ronny Martens : "Blij met mijn doelpunt."
Na de partij op het Kiel troffen we een glunderende Ronny Martens aan. Ronny maakte bij de Waaslanders zijn wederoptreden na een tweetal weken buiten strijd te zijn geweest met een spierletsel en bekroonde dat met een doelpunt. "Een psychologisch belangrijk doelpunt natuurlijk, zo net voor de rust", vertelde Ronny. "Aan die goal hebben we ons geweldig kunnen optrekken om tenslotte nog een verdiend gelijkspel uit de brand te slepen", aldus nog Martens die nu al vijf competitietreffers op zijn naam heeft in deze nog prille competitie.