Zondag 23 oktober 1983 om 15.00 u.

Seizoen 1983-1984, 11de competitiespeeldag

Club Brugge 3 - 3 SK Beveren

De vraag blijft open : wie klopt dit Beveren ?
De autoritaire leider uit Beveren is zondagnamiddag in Olympia welgeteld 32 minuten zijn brevet van onoverwinnelijkheid kwijt geweest. De gehandicapte Waaslanders (zonder Garot en Stalmans) hadden in de eerste helft duidelijk last van naweeën van de Europese midweekwedstrijd tegen de sterke Schotten uit Aberdeen waardoor Club in de eerste helft zowat heer en meester was. Dat leidde reeds na tien minuten tot de openingstreffer, een eerder gemakkelijk doelpunt trouwens. Door een ongelukkige tussenkomst van Baecke kon Wellens de bal voor doel zwiepen waar doelman De Wilde net niet bij de bal kon waardoor Ceulemans simpel kon binnenkoppen : 1-0. Onder impuls van een sterke René Verheyen bleef de thuisploeg domineren en het tweede Brugse doelpunt kort na het halfuur was dan ook niet echt een verrassing. Ceulemans, die als diepe spits speelde, maakte van zijn stoer lijf gebruik om Jaspers van de bal te houden en bediende Verheyen. Deze gleed door de Beverse defensie, zette Lambrichts met een schijnbeweging op de verkeerde voet en verdubbelde met zijn rechter de score : 2-0. Kort daarna kreeg Ceulemans een unieke kans op de 3-0 maar hij miste de kans om de wedstrijd wellicht definitief op slot te doen. De bleke leiders uit Beveren konden daar pas in de slotfase van de eerste periode iets tegenover zetten maar een actie tussen Schönberger en Martens leverde niets op, ruststand 2-0 dus.
Beveren-trainer Braems verving aan de rust Crève door Kusto en deze laatste deed de partij net voor het uur kantelen met een toch wel bijzonder doelpunt. De snelle Pool vertrok vanop zijn vertrouwde rechterflank en liep met een roos tussen de lippen zowat iedereen overhoop, dook het strafschopgebied binnen en verschalkte doelman Vande Walle : 2-1. Ondertussen was het ook duidelijk dat spelmaker Schönberger niet langer meer last had van zijn waakhond Nilsson en kwistig met schitterende passes begon te strooien. En vooraleer het Brugse publiek het goed en wel besefte stond hun favoriete ploeg op achterstand. Bij Beveren was de vermoeidheid plots vergeten en iedereen liep weer in het spoor van een bewonderenswaardige Schönberger, die werkte voor twee en dacht voor drie. Dat liet Albert toe om op een korte tijd tweemaal te scoren waardoor een kwartier voor tijd een 2-3 score op het bord flikkerde. Club lag uitgeteld in het gras maar kon kort voor affluiten via een floddergoal toch nog de gelijkmaker uit de brand slepen. Een vrije trap van Verheyen werd zowel door Theunis als Albert en doelman De Wilde onvoldoende weggewerkt waardoor Ceulemans uiteindelijk met het hoofd toch kon scoren in een kluwen van spelers : 3-3.
Door dit gelijkspel ziet Beveren achtervolger Seraing naderen tot op twee punten terwijl Club Brugge op de sukkel blijft en in de brede middenmoot blijft hangen.

De ploegen :
Club Brugge :
Vande Walle, Vanwalleghem, Spelbos, Broos, Querter, Renier, Nilsson, Verheyen, Hinderyckx, Wellens (75' Carbo) en Ceulemans.
SK Beveren : De Wilde, Jaspers, Danny Pfaff, Lambrichts, Baecke, Görtz, Paul Theunis, Schönberger, Crève (46' Kusto), Martens en Albert.

Doelpunten :
10' Ceulemans 1-0, 35' Verheyen 2-0, 56' Kusto 2-1, 67' Albert 2-2, 75' Albert 2-3, 88' Ceulemans 3-3.

Boekingen :
Vanwalleghem en Danny Pfaff.

Scheidsrechter :
Van Langenhove

Toeschouwers :
18000

Assistent-trainer Rik Pauwels : "Blijven knokken."
"De inbreng van Marek Kusto was beslissend", zei Beverens assistent-coach Rik Pauwels kort na de boeiende partij. "Eerst maakt Marek zelf die knappe aanluitingstreffer en dan biedt hij onze Erwin ook nog een doelpunt aan. Het zoveelste bewijs dat onze kern tegen een stootje kan. Als men de afwezigheden van Garot en Stalmans kan opvangen zonder dat de collectieve sterkte er onder lijdt dan is dit een teken dat SK Beveren van goeden huize is. Wat mij vooral deugd deed was de bereidheid om te knokken en te blijven knokken, ook toen het 2-0 was geworden", aldus Pauwels.