StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

wedstrijd

zaterdag 21 april 1984 om 20.00 u.

seizoen 1983-1984, 31ste competitiewedstrijd

SK BEVEREN 2 – 0 SV WAREGEM


Albert en Kusto op hun paasbest.
Pasen is het feest van de Verrijzenis en om dat wel degelijk te herdenken heeft de koploper van de competitie zaterdagavond voor het eerst sinds lange tijd opnieuw zijn ware leidersplunje aangetrokken. De Freethiel kreeg weer een zelfzeker en eendrachtig Beveren te zien waardoor geelblauw in de eindspurt met twee nog altijd topfavoriet is.
De ontmoeting tussen de provincieclubs Beveren en Waregem leverde een cupmatch op van het felste gehalte, een ongemeen boeiend kijkstuk. Al van bij de aftrap stond de partij bol van emoties waarbij door beide clubs werd gestreden voor elke morzel Freethielgrond. Scheidsrechter Crucke had trouwens zijn handen vol want voor de pauze moest hij liefst vijf boekingen noteren waardoor nu al zeker is dat zowel Theunis als Lambrichts de volgende thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge zullen missen. Er viel voor de rust echter ook doelgevaar te noteren. Halfweg de eerste helft had Beveren beslist een voorsprong verdiend maar de schitterende omhaal van Albert (op inzenden van Kusto) werd met een al even fantastische reflex door doelman De Coninck over de dwarsligger geduwd. Er volgden nog kansen voor geelblauw in die eerste periode maar het schot van een overigens bleke Ronny Martens zoefde rakelings over en het been van Crè ève was enkele centimeters te kort om een inzenden van een beresterke Albert binnen te duwen. Beveren troef dus in de eerste helft tegen de zeer verdienstelijke maar aanvallend onmondige bezoekers maar we gingen dus wel rusten met een brilscore.
Tijdens de rust bleef Martens in de kleedkamer ten voordele van Stalmans waardoor Kusto een rij kon opschuiven en zich zo tenvolle kon uitleven in de spits en dat hebben ze geweten bij Waregem. De tweede helft was nauwelijks op gang getrapt toen Albert een gepiloteerde hoekschop van Kusto tegen de netten kopte.
De enige fase in de partij wellicht waarin De Coninck niet echt vrijuit ging maar de voorsprong verloste Beveren wel van zijn laatste zenuwenlast en tot het wedstrijdeinde draaide op het veld het team rond dat in de eerste competitieronde bijna wekelijks furore maakte. Erwin Albert bleef de boeman uithangen daarbij gesteund door een onhoudbare turbo, genaamd Marek Kusto. Zo ketste een knal van Albert tegen de lat maar toch was het even schrikken toen aan de overkant Veyt plotseling oog in oog kwam te staan met doelman De Wilde maar deze laatste verhinderde met een ultieme voetreflex de gelijkmaker. Na nog meerdere acties van Albert en enkele gesmaakte offensieve bevliegingen van een sterke Baecke was het niet toevallig dat de partij een klein kwartier voor affluiten werd beslecht door Kusto. Voor de zoveelste maal sneed Marek als een Pools mes door de bezoekende defensie en deze keer zorgde hij zelf voor het orgelpunt : 2-0. De onbetwistbaar oververdiende zege lag vast en de Freethielklokken mochten luiden en dat de bezoekers aanvallend nauwelijks iets voorstelden mag blijken uit het feit dat Desmet en Niederbacher wel degelijk op het scheidsrechterblad stonden maar op het veld was daar nauwelijks iets van op te merken… Omdat Anderlecht ook zijn thuispartij tegen Club Luik tot een goed einde bracht blijft het verschil tussen beide titelkandidaten dus twee punten en volgende week wacht geelblauw de steeds moeilijke derby uit bij aarstrivaal Lokeren.

De ploegen :
SK Beveren :
De Wilde, Jaspers, Garot, Lambrichts, Baecke, Paul Theunis, Schönberger, Crève (75' Görtz), Kusto, Martens (46' Stalmans) en Albert.
SV Waregem : De Coninck, Dekenne, De Craeye, Luc Millecamps, De Sloover, Michielsen, Van Baekel, Marc Millecamps, Desmet (88' Mutombo), Veyt en Niederbacher.

Doelpunten :
47' Albert 1-0, 78' Kusto 2-0

Boekingen :
Lambrichts, Theunis, De Craeye, Van Baekel en Michielsen.

Scheidsrechter :
Crucke

Toeschouwers :
10000

Eddy Jaspers : "Enorme vechtlust."

"Het was lang geleden dat Beveren met een dergelijke vechtlust had uitgepakt", zei Beveren-verdediger Eddy Jaspers na de wedstrijd. "De voorbije weken rommelde het wat met mindere prestaties en aanslepende contractverlengingen. Zoiets knaagt aan het moreel maar intussen zijn enkele zaken geregeld en dat is een hele opluchting. Het was een partij op het scherp van de snee en uiteindelijk hebben we het gehaald dankzij een betere collectieve en vinnigere aanpak", aldus nog een gelukkige Jaspers.

GDV