StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

wedstrijd

Zondag 29 april 1984 om 15.00 u.

Seizoen 1983 - 1984, 32ste competitiespeeldag

SPORTING LOKEREN 0 - 2 SK BEVEREN


Geelblauw op één punt van tweede landstitel.
De Wase derby is traditiegetrouw een geladen wedstrijd. Ondanks het bijzonder groot belang van dit streektreffen voor Beveren werd het dit keer nooit een hete strijd. De thuisploeg speelde nog enkel voor het prestige en het vroege openingsdoelpunt haalde nagenoeg alle spanning uit de partij, die eerder aan lentemoeheid leed.
Het voetbalgeluk stond zondagnamiddag aan de kant van de leiders. De Lokerse doelman Hoogenboom had bij het begin wel wat last met een binnendraaiende hoekschop van Kusto maar voor het overige bleef het windstil voor het Lokerse doel, tot de twaalfde minuut. Schönberger stak de bal op rechts door naar Kusto die een strakke voorzet verstuurde. Zowel Hoogenboom als Albert konden niet bij de bal maar Lokeren-verdediger Vujkov kreeg het leer wel tegen zijn kale kruin. De bal verdween echter hoog in zijn eigen doel : 0-1, een enorme opsteker voor geelblauw. De rest van de eerste helft was van degelijke kwaliteit met doelgevaar aan beide kanten. Zo schoot Larsen tweemaal net over en vond Van Veirdeghem een attente doelman De Wilde op zijn weg. De beste kans voor de pauze was nog voor de bezoekers. Na een splijtende dubbelpas met Theunis verscheen Kusto alleen voor het Lokerse doel maar het schot van de Pool verdween in het zijnet, ruststand 0-1 dus.
Tijdens het eerste kwartier na de rust wettigden de bezoekers hun voorsprong volledig. Eerst schakelde Albert libero De Vriese uit maar zijn schot ging voorlangs en kort daarna werd Kusto door Hoogenboom maar nipt van een doelpunt gehouden. Nadat de opkomende Baecke ook nog eens onterecht werd afgevlagd deed Kusto zich net voor het uur nog eens opmerken. De sterk spelende Pool ontving de bal na een verre uittrap van De Wilde en een hoofdknik van Albert maar het schot van Marek plofte tegen de onderkant van de dwarsligger. Na dit sterke kwartier trok Beveren zich terug en liet het initiatief aan de thuisploeg.
Een riskante tactiek maar Lokeren slaagde er niet in om dat veldoverwicht om te zetten in doelkansen. Eénmaal werd het toch nog warm voor de Beverse kooi toen Mommens in schietpositie werd gebracht door Van der Gijp maar zijn schot werd afgeblokt door Theunis.
Drie minuten voor affluiten dan nam scheidsrechter Van Langenhove alle twijfels weg door nogal goedkoop de bal op de strafschopstip te leggen na een duel tussen Albert en Bett. Heinz Schönberger liet deze buitenkans niet onbenut : 0-2.
Toeval of niet maar luttele ogenblikken later was er opnieuw gejuich bij de Beverse supporters. Er was nieuws vanop Lisp doorgesijpeld, Lierse had net de 2-1 gemaakt tegen Anderlecht. Een dubbelslag voor geelblauw dus. Volgende zaterdag is op de Freethiel tegen Cercle Brugge één punt voldoende om de tweede landstitel binnen te halen en dat zou in principe geen probleem mogen zijn, zelfs zonder de geschorsten Lambrichts, Theunis, Pfaff en Görtz.

De ploegen :
Lokeren :
Hoogenboom, Leroy, De Vriese, Vujkov, De Wachter (76' Nijskens), M'Buyu, Mommens, Bett, Van Veirdeghem, Larsen en Van der Gijp.
SK Beveren : De Wilde, Jaspers, Garot, Lambrichts, Baecke, Stalmans, Schönberger, Paul Theunis, Crève (84 Görtz), Kusto en Albert.

Doelpunten :
12' Vujkov (own-goal) 0-1, 87' Schönberger (penalty) 0-2

Boekingen : Lambrichts en Van Veirdeghem.

Scheidsrechter : Van Langenhove

Toeschouwers : 9000

Beveren-trainer Braems : "Bevestiging van vorige week. "
Urbain Braems voelde zich natuurlijk een gelukkig man na de 0-2 zege die hij in feite niet echt had verwacht. "We hebben getracht goed te spelen en tenminste één puntje mee te pikken zodat het volgende week thuis tegen Cercle Brugge een happening kon worden. Meestal bouwden we onze aanvallen langs de rechterflank op en als Kusto & eacute& eacuten van zijn knappe raids kan afwerken , zitten we al vroeger op rozen. We hebben in ieder geval de goede kadans op het gepaste moment teruggevonden vorige week tegen Waregem en nu dus de bevestiging tegen Lokeren", aldus nog een blije Braems.

GDV