StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

wedstrijd

Zaterdag 12 mei 1984 om 20.00 u.

Seizoen 1983-1984, 33ste competitiewedstrijd

SK BEVEREN 2-0 CERCLE BRUGGE





FREETHIELCLUB PAKT TWEEDE LANDSTITEL.
RONNY MARTENS NEEMT TWIJFELS WEG MET VROEGE GOAL.

In de voorlaatste partij van een zeer lang seizoen waarin de Waaslanders al sinds de vierde speeldag aan de leiding staan, heeft het team van het trainersduo Braems-Pauwels de kroon op het werk gezet. Neen, niet door middel van een denderend spektakel dat de zeer talrijk opgekomen supporters in vervoering kon brengen. Maar wie had dat ook verwacht? Men mag aannemen dat de 15000 kijkers in het Freethielstadion zaterdagavond alleen maar ter plekke waren om aan het einde van de negentig minuten de titel te kunnen vieren. De rest deed er eigenlijk niet veel toe.
De thuisploeg, zonder de geschorsten Theunis, Lambrichts, Pfaff en Gortz, zat reeds na vier minuten op rozen. Marek Kusto stuurde Martens door de Brugse buitenspelval en Ronny liet doelman Barth met een grondscherend schot geen schijn van een kans : 1-0. De Freethiel ontplofte en in feite kon scheidsrechter Van den Wijngaert toen al de partij hebben afgesloten. Het was immers duidelijk dat Beveren nog nauwelijks wat kon overkomen. Cercle legde zich dan wel niet zo direct neer bij de zaken maar het kampte ook niet echt met inzet van alle krachten voor de zege. Halfweg de eerste helft werden de monden van de laatste twijfelaars gesnoerd toen Cercle-verdediger Maes door een ongelukkige tussenkomst de bal panklaar legde voor de linker van Peter Creve : 2-0. De bezoekers hadden zelfs geluk dat de nochtans hardwerkende Albert niet in zijn dagje was want de score bij de rust had gerust 5-0 kunnen zijn.
De tweede helft was totaal overbodig. Beveren liet het initiatief aan de groen-zwarten en Cercle acteerde dan ook wel regelmatig op de Beverse helft, maar het had duidelijk kwaliteit te kort om de toekomstige landskampioenen in verlegenheid te brengen. Het meest vermelden waard was dan ook de zeer gemene overtreding van speler-trainer Van Kerkhof op Schonberger, terecht door Van den Wijngaert gesanctioneerd met een boeking. Verder was het wachten op dat laatste fluitsignaal van de scheidsrechter en toen dat ook gebeurde werd het terrein bestormd door honderden Beverse fans en werd het Freethielveld herschapen in een geel-blauwe mensenzee. Provincieclub SK Beveren pakt zijn tweede landstitel in vijf jaar tijd en zoals Rik Pauwels het na de kampioenenmatch zou zeggen : pas veel later zullen ze in Beveren beseffen wat ze nu allemaal meemaken.

De ploegen :
SK Beveren :
De Wilde, Jaspers, Garot, Maes, Baecke, Stalmans, Schönberger, Kusto, Crève, Martens en Albert
Cercle Brugge : Barth, Poorteman (67' Craeye), Schepens, Kooiman, Maes, Broeckaert (62' De Coussemaecker), Van Thournout, Van Kerkhof, Verheecke, Sanders en Beheydt.

Doelpunten : 4' Martens 1-0, 23" Creve 2-0

Boekingen : Van Kerkhof

Scheidsrechter : Van den Wijngaert

Toeschouwers : 15000

EDDIE MAES : "MIJN DERDE TITEL".
Terwijl de champagnekurken na de kampioenenmatch tegen het plafond knalden zat de jonge invaller Eddie Maes rustig in een hoekje van de kleedkamer. "Wat een belevenis", glunderde hij. "Enkele maanden geleden stond ik ook in de basis uit bij RWDM, maar toen liep het helemaal mis. Beveren zat in een slechte periode maar herpakte zich net op tijd en nu dit dus. Ik behaalde al twee titels met de Beverse invallers maar dit is toch wel ongelooflijk. Gezelligheid troef, lachen en voetballen, het kan allemaal bij SK Beveren", aldus een gelukkige Maes.

PAUL THEUNIS :"BELONING VOOR HARD WERKEN."
De Limburgse middenvelder diende wegens een schorsing forfait te geven voor de beslissende partij tegen Cercle. "Ik was voor de aftrap nerveuzer dan sommige van mijn ploegmaats", vertelde Paul. "Langs de zijlijn zitten is niets voor mij. Na de vroege treffer van Ronny ging het gelukkig beter en kreeg SK Beveren eindelijk de bekroning van een heel seizoen heel hard werken. We hebben deze tweede landstitel dan ook niet gestolen", aldus een opgeluchte Theunis. Verzonden vanaf Samsung-tablet.

GDV