StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

wedstrijd

Zaterdag 21 mei 1988 om 20.00u.

Seizoen 1987-1988, 34ste competitiewedstrijd

KSK Beveren 1 - 1 KV Mechelen





Sterke Waaslanders verzekeren het behoud door klassedoelpunt van Marc Van Britsom.

De sfeer van de grote dagen, een ruime belangstelling en het verhoopte resultaat. Meer kon men zich zaterdagavond niet wensen op de gezellige Freethiel. Na afloop was dan ook iedereen tevreden, ook Mechelen-trainer De Mos die zijn ploeg in schoonheid zag afscheid nemen van de competitie, met de tweede plaats.
De wedstrijd was gezien de inzet bijwijlen toch wel bitsig en in het nerveuze openingskwartier vielen er dan ook vrij veel overtredingen te noteren. Zo werd Van Der Heyden in het strafschopgebied ongestraft onderuit gelopen door Emmers en beging Lambrichts, eveneens ongestraft, een zware fout op Ohana. Net na het kwartier kwam de thuisploeg echter verdiend op voorsprong na een uitstekende aanval. Uitblinker Buyens omspeelde zowel Deferm als Clijsters en zwiepte de bal perfect tot bij Van Britsom die niet aarzelde en met een lage knal doelman Preud'homme het nakijken gaf : 1-0, een ronduit schitterende treffer. Het team van trainer Van Moer had nu duidelijk het vertrouwen en drukte nog even door maar zowel Stalmans als Buyens konden niet besluiten. Gaandeweg herstelden de bezoekers echter het evenwicht en vijf minuten voor de pauze leverde dat de gelijkmaker op. Een andere Beverse uitblinker, doelman Rosez, beging zijn enige foutje in de partij toen hij, na een geharrewar voor zijn doel , zich vergreep aan Ohana en deze keer legde scheidsrechter Van den Wijngaert wel de bal op de stip. Ohana zette zelf de elfmeter om, ruststand 1-1 dus.
Na de kampwissel namen de bezoekers resoluut het heft in handen en dienden de thuisspelers regelmatig alle hens aan dek te roepen om onheil te voorkomen. Dat lukte trouwens ook, vooral dankzij het uitstekende keeperswerk van Dirk Rosez.
Zo ranselde de Beverse doelman een kogel van Clijsters uit zijn doelvlak en reageerde hij alert op een kopstoot van Rutjes. Beveren kraakte dus wel in zijn voegen maar begaf niet. Meer zelfs, via het duo Peeraer-Buyens brak geelblauw nog enkele malen gevaarlijk uit en moest Preud'homme ook zijn kunnen tonen om een Bevers doelpunt te vermijden. Zo bleef het tenslotte 1-1 en kon de Freethiel opgelucht ademhalen, KSK Beveren blijft in de eerste afdeling voetballen. Dat kan niet gezegd worden van AA Gent, dat samen met Racing Jet naar de tweede klasse degradeert.

De ploegen :
KSK Beveren :
Rosez, Lodders, Danny Pfaff, Lambrichts, Maes, Stalmans, Peeraer (85' Volckerick), Buyens, Van Britsom, Van Der Heyden (75' Herreman) en Fairclough.
KV Mechelen : Preud'homme, Emmers (50' Paul Theunis , 89' De Greef), Rutjes, Clijsters, Hofkens, Sanders, De Mesmaeker, Koeman, Deferm, Ohana en Den Boer.

Doelpunten : 17' Van Britsom 1-0, 38' Ohana (penalty) 1-1

Gele kaarten : Van Britsom, Lodders, Deferm en Theunis.

Scheidsrechter : Van den Wijngaert

Toeschouwers : 9000

Trainer Wilfried Van Moer : "Opdracht volbracht."
Afscheidnemend Beveren-trainer Van Moer was heel kort met zijn commentaar. "Ik ben tevreden dat het seizoen voorbij is en dat de redding werd verwezenlijkt. Het was hier niet makkelijk werken en ik kreeg de ploeg in handen toen het reeds in de problemen zat. Uiteindelijk ben ik fier dat het behoud werd verzekerd en dat ik met opgeheven hoofd de Freethiel mag verlaten", aldus nog een opgeluchte Van Moer.

Marc Van Britsom : "Grote opluchting."
"Ik had zoveel tegenstand van Mechelen zeker niet verwacht", zei doelpuntenmaker Van Britsom na de partij. "Wij hebben ze echter prima opgevangen en dat ene punt is dus zeker niet gestolen. De redding is voor iedereen hier een grote opluchting want het was een echt rotseizoen. Nu zal men bij Beveren toch serieus werk moeten gaan maken van de toekomst", besloot de Beverse middenvelder.

GDV