Zondag 3 mei 1998 om 15.00 u.

Seizoen 1997-1998, 33ste competitiewedstrijd

GERMINAL EKEREN 1 - 1 KSK BEVEREN

DOELMAN LEMMENS STOPT PENALTY IN SLOTMINUUT EN BEZORGT BEVEREN HET BEHOUD.

Na een bijzonder sensationeel wedstrijdslot heeft KSK Beveren zondagnamiddag zichzelf verzekerd van minstens nog 1 seizoen eersteklassevoetbal waardoor RWDM, samen met het reeds veroordeelde Antwerp, naar de tweede afdeling degradeert.
Na een voortreffelijke eerste helft leidde de thuisploeg bij de rust terecht met 1-0 en in feite was dat nog een geleide score voor de bezoekers want Germinal wrong toen nogal wat kansen de nek om. Enkel Radzinski kon net na het kwartier 1 van die mogelijkheden benutten, nadat hij keurig werd bediend door Milosevic.
Verder waren er nog pogingen van Hofmans, Camerman, Dauwe (2x) en nog eens Radzinski maar doelman Lemmens liet zich niet meer vloeren. Eerlijkheidshalve moet er wel aan toegevoegd worden dat thuisdoelman Moons ook een drietal keer bij de pinken moest zijn en dit op een kopbal van Van Den Eede, een vrije trap van Vlaminck en een knal van Simba.
Zo aantrekkelijk de eerste helft was, zo saai was het tweede gedeelte. Germinal was welgeteld nog eenmaal gevaarlijk maar Hofmans verknoeide opnieuw de kans.
Beveren was nu duidelijk meer in balbezit dan voor de pauze maar ondanks de inbreng van invallers Torken en Imagbudu kwamen de jongens van trainer Gzil amper aan doelkansen. Tot bij het ingaan van het slotkwartier er een doelpunt uit de lucht viel. Scheidsrechter Ver Eecke bestrafte een lichte duw van Karagiannis op Simba met een strafschop en deze werd omgezet door Torken : 1-1 en Beveren opnieuw virtueel zeker van het behoud. De partij kabbelde rustig verder naar het einde maar in het absolute slot slalomde Radzinski door de Wase verdediging waarna hij door Jimmy Smet langs achteren werd getackeld. Strafschop voor Germinal, een tweede gele kaart voor Smet en een kuitbeenbreuk voor de ongelukkige Radzinski. De spanning was nu te snijden want het duurde toch een tijdje vooraleer de Poolse Canadees met een draagberrie kon worden afgevoerd.
Milosevic plaatste zich achter de strafschopstip maar zag zijn elfmeter door doelman Lemmens gestopt worden waarna Ver Eecke de partij pardoes afsloot. Euforie bij KSK Beveren want de redding was nu definitief omdat het resultaat van concurrent RWDM uit bij Charleroi al vaststond (1-1).

De ploegen :
Germinal Ekeren : Moons, Vandervee, Kovacs, Camerman, Schaessens, Karagiannis, Bartholomeeussen, Dauwe (85' Moury), Milosevic, Hofmans en Radzinski (90' Budts).
KSK BEVEREN : Lemmens, Scalia (54' Imagbudu), Van Ophuizen, Smet, Vlaminck (46' Torken), Van Hoyweghen, Dhont, Puglits, Jancula, Simba en Van Den Eede.

doelpunten : 18' Radzinski 1-0, 77' Torken (penalty) 1-1

Gele kaarten : Smet (2x)

Rode kaarten : Smet

Scheidsrechter : Ver Eecke

Toeschouwers : 5000

DOELMAN LEMMENS : "Juiste hoek gekozen."
"Jongens, jongens toch", glunderde Erwin Lemmens, de held van de dag. "Wat ben ik een tevreden speler. Trainer Gzil had me voor de match verteld dat Milosevic zijn strafschoppen steeds naar de linkerhoek trapt en ik heb zijn raad opgevolgd met het gekende resultaat. Maar ik wil hier niet alle bloemen krijgen, dit is het werk van de gehele ploeg. We zitten nu allemaal op ons tandvlees maar we hebben inzet en karakter getoond", aldus nog de Beverse doelman.