StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

wedstrijd

Zondag 9 mei 1999 om 15.00 u.

Seizoen, 33ste competitiewedstrijd

KSK BEVEREN 2 - 1 GERMINAL EKEREN





LAMBERT SMID NEEMT IN SLOTMINUUT ALLE TWIJFELS WEG.

Vreugde alom op de Freethiel toen het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Allerts weerklonk. Beveren wist zich na deze zege zeker van nog minstens 1 jaar voetbal op het hoogste niveau en dat werd gevierd alsof de kampioenstitel werd binnengehaald.
Trainer Gzil kon niet rekenen op de geschorste Bonetto maar kon wel Van Den Eede recupereren en zette vrij verrassend de jonge Vereertbruggen op de liberoplaats. En het moet gezegd, de jonge Andy deed het meer dan behoorlijk.
De wedstrijd begon uitermate traag met veel korte mandekking en nauwelijks doelgevaar en misschien had het warme weer er ook wel wat mee te maken. Halfweg de eerste helft wisselde Gzil de bleke Sels voor Nuhiji om toch wat meer aanvallende impulsen te verkrijgen maar het waren toch de bezoekers die rond het halfuur dichtbij het openingsdoelpunt kwamen. Doch de knallen van Sonck en Van Ankeren werden telkenmale onschadelijk gemaakt door doelman Lemmens. Beveren kwam moeilijk in de wedstrijd maar klom toch nog voor de pauze op voorsprong.
Scalia trapte een hoekschop voor doel waar Marcin Zewlakow hoger klom dan iedereen en keihard binnenkopte, het achtste competitiedoelpunt van de Poolse spits en meteen was ook de ruststand bereikt : 1-0.
De tweede helft begon barslecht voor de thuisploeg want door een mistasten van doelman Lemmens kon Severeyns van dichtbij simpel binnenknikken : 1-1. Beveren moest opnieuw volop aan de bak want door de tussenstand in Kortrijk-Lommel was een gelijkspel niet voldoende om nu al het behoud te kunnen verzekeren. Doch de thuisspelers maakten niet meteen aanstalten om op zoek te gaan naar een nieuwe voorsprong en enkel een schot van Puglits, gepakt door doelman Moons, was het vermelden waard. Toen iedereen zich blijkbaar had verzoend met het gelijkspel controleerde Ekeren-verdediger Vandervee even voor afsluiten een boogballetje van Smet met de hand en scheidsrechter Allaerts wees prompt naar de stip. Lambert Smid schuwde zijn verantwoordelijkheid niet en joeg het leer zelfzeker tegen de touwen : 2-1. Meteen mocht geel-blauw zich opmaken voor een lange feestavond terwijl volgende week Kortrijk en Lommel moeten uitmaken wie van hun samen met Oostende zal degraderen.

De ploegen :
KSK Beveren :
Lemmens, Scalia, Smet, Vereertbruggen, Michal Zewlakow, Puglits, Imagbudu, Sels (23' Nuhiji), Smid, Van Den Eede (73' Simba) en Marcin Zewlakow.

Germinal Ekeren : Moons, Vandervee, Smidts, Siquet, Sandjon, Herreman, Karagiannis, Hofmans, Sonck (65' Morhaye), Severeyns (85' Bartholomeussen) en Van Ankeren (65' Schaessens).

Doelpunten : 37' Marcin Zewlakow 1-0, 50' Severeyns 1-1, 89' Smid 2-1.

Gele kaarten : Vandervee

Scheidsrechter : Allaerts

Toeschouwers : 4000

LAMBERT SMID : "ZELFZEKER".
Spelmaker Smid trapte de elfmeter die de beslissing forceerde. Voor Lambert was het de tweede strafschop die hij benutte dit seizoen. "De eerste was tegen Genk en was toen ook goed voor de volle pot. Ja, ik voelde me zelfzeker en nam de volle verantwoordelijkheid. Het behoud is daarmee een feit en zo kunnen we nu wat genieten. Ik wil graag nog twee jaar bij Beveren blijven maar niet in deze omstandigheden. Er moet absoluut versterking bijkomen want het zal niet elk jaar lukken op deze manier", aldus een opgeluchte Lambert Smid.

GDV