StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

wedstrijd

Vrijdag 5 mei 2006 om 20.30u.

Seizoen 2005-2006, 34ste competitiewedstrijd

KSK BEVEREN 1 - 0 EXCELSIOR MOESKROEN





DIALLO REDT BEVEREN IN SLOTFASE.

Van een thriller gesproken vrijdagavond op de Freethiel. Beveren walste in de tweede helft over Moeskroen maar moest toch tot de slotminuten wachten op dat ene verlossende doelpunt. Hierdoor blijven de Waaslanders in de hoogste afdeling.
Beveren kreeg in de beginfase onmiddellijk twee goede kansen maar zowel het schot van Dissa als de kopbal van Diabis werden knap gepareerd door de bezoekende doelman Martin. Daarna begon de thuisploeg echter zenuwachtig te acteren waardoor Moeskroen, dat enkel Custovic in de spits hield, stilaan in de wedstrijd kwam. Zo werd een kopbal van die Custovic maar nipt van de doellijn gehaald door Diallo en moest doelman Copa plat op een venijnig schot van Van Gyseghem. Een slordig Beveren kwam niet meer aan kansen toe zodat de ruststand 0-0 bleef.
Bij het horen van de ruststand in Lier was er voor geelblauw maar 1 keuze in de tweede helft en dat was voluit voor de aanval gaan en dat gebeurde ook.
Moeskroen werd nu constant tegen het doel gedrukt en het regende plots ook doelkansen voor Beveren. Kaiper werd knap door Tokpa in stelling gebracht maar zag zijn schot via een bezoekend been in hoekschop vliegen en een pegel van Diallo vloog maar net over de kruising. Beveren-trainer De Bolle bracht met Gervinho nog een extra aanvaller in de ploeg en zodoende werd de stormloop nog groter maar doelman Martin gaf geen krimp bij verdere pogingen van Badjan en Gervinho. In de slotfase lukte het dan toch. Diallo waagde zijn kans van buiten het strafschopgebied en via het been van de net ingevallen Delacour verdween het leer eindelijk tegen de netten : 1-0. De goedgevulde Freethiel ontplofte als in zijn grote dagen. Beveren kon daarna al bij al de partij rustig uitspelen en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bultynck volgde er een groot feest. Eind goed al goed voor KSK Beveren na een toch wel bijzonder slopend seizoen.

De ploegen :
KSK Beveren :
Copa, Mahan (66' Gervinho), Zito, Joseph- Augustin , Diabis, Badjan, Tokpa, Junior, Diallo, Kaiper en Dissa.
Moeskroen : Martin, Charlet, Besengez (46' Noukeu), Toyes, Grondin, Dorothee, Fellahi (33' Dimbala), Van Gyseghem (86' Delacourt), Dugardein, Sanchez en Custovic.

Doelpunt :
88' Diallo 1-0

Gele kaarten :
Charlet en Noukeu

Scheidsrechter :
Bultynck

Toeschouwers :
6500

MATCHWINNAAR DIALLO : "DIT VERDRAAGT GOD NIET. "
Diallo kwam na de partij iets drinken in de perszaal. De matchwinnaar, die nauwelijks boven de toog uitstak, lachte zijn tanden bloot. "Wat een pech hebben we vanavond toch gekend. Gelukkig zijn we er allemaal blijven in geloven want God verdraagt zoveel onrecht op een voetbalterrein niet. We kregen kansen genoeg maar de precisie ontbrak steeds maar we hebben nu toch getoond dat we ook kunnen knokken. We hebben de competitie alsnog met een positieve noot afgesloten en kunnen nu met een gerust gemoed op vakantie", aldus Diallo.

GDV