StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

wedstrijd

Zaterdag 27-09-1980 om 20.00 u.

Eerste afdeling : 6de competitiewedstrijd

SK BEVEREN 4 - 1 RSC ANDERLECHT

Euforie op de Freethiel !

Driehoek Van Moer-Janssens-Schönberger spot met Ivic-systeem.

Het in deze competitie geweldig van stapel gelopen Anderlecht toonde zich zaterdag op de Freethiel plotsklaps erg kwetsbaar. De bezoekers misten wel de geblesseerden Perusovic en Nielsen maar ook de Waaslanders kwamen gehavend aan de start door het missen van de eveneens gekwetste Erwin Albert.
Anderlecht legde het gemotiveerde Beveren van bij het begin een verschroeiend tempo op, doch dat verhinderde de thuisploeg niet om spetterend te combineren en sierlijke patronen op de grasmat te leggen, dit onder impuls van een meesterlijke Van Moer en een superieure Schönberger. De paarswitten kregen in het eerste kwartier wel de beste kansen maar zowel Ronny Martens als Frank Vercauteren kregen het leer niet voorbij Jean-Marie Pfaff.
Toen halfweg de eerste helft een Van Moer-doelpunt in de maak leek, na een vaardige combinatie tussen Jaspers en Cluytens, werd Wilfried door Broos onderuit gehaald. Scheidsrechter Peeters wees kordaat naar de stip maar Danny De Cubber kende pech toen zijn elfmeter via de onderkant van de lat opnieuw in het veld sprong. In de onmiddellijke fase daarop scoorde Schönberger echter wel maar de grensrechter had buitenspel opgemerkt.
Twee minuten later was het echter wel raak. Een verbluffende Marc Baecke had drie hijgende tegenstanders ter plekke gelaten en bediende zijn kapitein Janssens op maat. De Jean schoot op de vooravond van zijn 36ste verjaardag loepzuiver binnen : 1-0. De Freethiel stond in lichterlaaie en Beveren was nu echt ontketend. Het was echter wel schrikken toen op het halfuur de geblesseerde Buyl het veld diende te verlaten. Hij werd vervangen door de jongeling Crève waardoor Weihrauch linksachter werd en Baecke centraal in de defensie ging postvatten. Niets kon echter dit Beveren afremmen. Vijf minuten voor de pauze kwam een ingooi van Crève tot bij Cluytens terecht die Munaron op zijn beurt kansloos liet : 2-0 en het orgelpunt van een grandioze eerste helft.
Na de rust liet geelblauw de bal aan de bezoekers en kon het naar hartelust counteren. Op het uur ontsnapte Crève op zijn linkerflank en lifte de bal keurig naar Cluytens die zijn tweede goal van de avond scoorde : 3-0. De strijd was gestreden en een licht geblesseerde Van Moer kreeg van het Beverse trainersduo Goethals-Pauwels reeds een vroege applausvervanging. Het applaus was nauwelijks weggeëbd of de Freethiel stond alweer te vieren. Schönberger draaide zich fabelachtig vrij en stuurde nog maar eens Crève weg op links. En opnieuw leverde de jonge snaak een assist af met ditmaal Jean Janssens als eindpunt : 4-0.
Tijdens het laatste kwartier kwamen de bezoekers toch nog eens opzetten en creëerden enkele goede kansen waarvan invaller Rombouts é& eacuten wist te benutten : 4-1.
Verder kwam Anderlecht echter niet en het leed dus zijn eerste nederlaag van het seizoen. Daardoor is Standard nu de nieuwe leider maar daar trok een feestende Freethiel zich weinig van aan.

De ploegen :
SK Beveren :

J-M Pfaff, Jaspers, Garot, Buyl (30' Crève), Baecke, Van Moer (62' Schoofs), De Cubber, Schönberger, Cluytens, Weihrauch en Janssens.
Anderlecht :
Munaron, Jaspers (62' Rombouts), Broos, Dusbaba, De Groote, Vercauteren, Olsen, Coeck, Haan, Martens (46' Verel) en Brylle.

Doelpunten : 25' Janssens 1-0, 42' Cluytens 2-0, 60' Cluytens 3-0, 65' Janssens 4-0, 82' Rombouts 4-1.

Gele kaarten en rode kaarten : geen
Scheidsrechter : Peeters
Toeschouwers : 16000

Beresterke Marc Baecke : "Ons opgetrokken aan die eerste goal."
Marc Baecke was zaterdag niet de enige uitblinker in de ploeg die Anderlecht vernederde maar hij was wel de man die na een halfuur de gekwetste Buyl op de voorstopperplaats feilloos verving.
"Ja het is vanavond wel één van mijn beste wedstrijden geweest. Brylle is levensgevaarlijk maar ik slaagde er steeds in hem een stap voor te zijn".
Een hoofdrol was er voor Marc ook bij het eerste doelpunt. "Het ging snel en vlot en met een tikkeltje meeval dat er bij hoort kon ik drie Brusselaars in de wind zetten en een perfecte assist leveren aan de Jean. Aan die goal hebben we ons opgetrokken zeker na dat lastige eerste kwartier", aldus nog een gelukkige Baecke.

Jean Janssens : "Peter Crève wordt een grote."
De Beverse kapitein was na afloop van de partij tegen Anderlecht het feestvarken. Twee goals scoren enkele uren voor je 36ste verjaardag, dat moet gevierd worden.
"Ik ben echt tevreden maar wel vermoeid. Man, wat een tempo was dat hier vanavond. Gewoon om gek van te worden. Steeds maar over en weer en met zijn allen naar de bal. Beveren speelde weer beresterk. Baecke stak Brylle in zijn achterzak en de jonge Crève bracht drie treffers aan. Wat heeft die jongen lef. Geloof me vrij, dat wordt een hele grote", aldus nog de Beverse skipper.