Zaterdag 12 mei 1990 om 20.00 u.

Seizoen 1989-1990, 34ste competitiespeeldag

Cercle Brugge 0 - 1 KSK Beveren

Geelblauw degradeert ondanks late winninggoal van Massagie.

KSK Beveren heeft zaterdag in een akelig leeg Olympiastadion 94 minuten lang geknokt om zijn behoudskansen gaaf te houden. Scheidsrechter Schelings moest in blessuretijd zelfs doelman Rosez van het veld sturen maar met zijn tienen forceerden de Waaslanders alsnog de winninggoal, tevergeefs echter. In Lokeren had Waregem toen al enkele minuten eerder het beoogde punt bemachtigd (1-1) en wist zich zeker van het behoud. Beveren degradeert na 17 jaar eersteklassevoetbal opnieuw naar de tweede afdeling.
Beveren had maar 1 optie dus en dat was winnen en het begon dan ook fel aan de wedstrijd met na 10 minuten een pegel van Van Ham, echter schitterend in corner verwerkt door thuisdoelman Feys. De Cercle-doelman werd trouwens de uitblinker van de eerste helft. Zo redde hij met bravoure op pogingen van Massagie en Buyens en had ook wel het geluk aan zijn zijde toen een knal van Van Kessel de dwarsligger trof. Ook Van Overtvelt en Van Der Heyden stuitten op de jonge Cercle-doelman zodat we met een brilscore gingen rusten want de thuisploeg kwam amper aan het Beverse doel en Weber werd uitstekend uit de wedstrijd gehouden door Massagie.
Uitblinker Feys bleef na de rust geblesseerd in de kleedkamer en werd vervangen door good old Mestdagh en ook deze werd meermaals aan het werk gezet door de bezoekers. Zo stopte hij verdienstelijke pogingen van Van Vossen en Van Der Heyden en duwde hij een vrije trap van Buyens in hoekschop. Ondertussen kon Cercle regelmatig wel eens counteren en miste Weber op onbegrijpelijke wijze de openingstreffer. Beveren bleef beuken en zelfs doelman Rosez werd tijdens de slotfase in de vuurlinie geposteerd en met gevaar trouwens want de Beverse doelman zaaide regelmatig paniek in de Cercle-defensie met zijn kopballen. Bij de terugkeer naar zijn eigen doel schoffelde hij echter enkele thuisspelers onderuit wat hem de uitsluiting kostte. Invallersdoelman De Vlieger kwam nog in het veld en zag hoe zijn ploegmakker Massagie diep in blessuretijd alsnog de winninggoal van dichtbij kon binnentikken : 0-1. Tevergeefs echter want de buren uit Lokeren geraakten niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Waregem, dus exit KSK Beveren. Geelblauw moet volgend seizoen volop aan de bak in de tweede afdeling en met welke spelers dit zal gebeuren is nu nog niet duidelijk, wel dat dit zal gebeuren met de huidige trainer Boskamp.

De ploegen :
Cercle Brugge : Feys (46' Mestdagh), Poorteman, Carly, Tipuric, Cooman, Raskin, Broeckaert, Soenens, Karacic, De NiL (71' Lameire) en Weber.
KSK Beveren : Rosez, Danny Pfaff, Massagie, Herreman, Buyens, Van Kessel, Van Britsom, Van Der Heyden, Van Ham, Van Vossen en Van Overtvelt (79' Carette, 90' De Vlieger).

Doelpunt :
94' Massagie 0-1

Doelman Dirk Rosez : "Doodjammer"
De Beverse doelman ontpopte zich in de slotminuten tot een gevaarlijk koppende aanvaller en een bikkelharde verdediger. Het leverde hem trouwens de rode kaart op maar daar tilde Dirk minder zwaar aan. "Het was wel de eerste rode kaart in mijn loopbaan. Het heeft hier niet mogen zijn, die spanning, dat beuken, die goal van Carl en dan die bittere ontgoocheling. Ik zie Beveren wel in 1 seizoen terugkomen. We herbergen teveel talent en het is dan ook doodjammer dat zoiets moet gebeuren", aldus nog een ontgoochelde Dirk Rosez.