StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

wedstrijd

Zondag 12 mei 1996 om 15.00u

Seizoen 1995-1996, 34ste competitiewedstrijd

Lierse SK 3 - 1 KSK Beveren


Beveren kan voorsprong niet vasthouden en degradeert opnieuw.
Niemand was zondagnamiddag omstreeks kwart voor vijf blij op het Lisp. De thuisploeg kwam 1 punt tekort om een UEFA-cupticket te bemachtigen maar de ontgoocheling bij de bezoekers uit Beveren was zoveel groter. De Wase club degradeert opnieuw naar de tweede afdeling en op de Freethiel dreigt nu een leegloop van spelers.
De Beverse coach Hulshoff kon voor deze partij niet rekenen op topschutter Goots, plaatste spelmaker Smid op de bank maar zette wel Haagdoren in zijn ploeg ondanks deze al een contract tekende bij de Pallieters. Beveren kwam net voor het kwartier wel op voorsprong dankzij jawel...Haagdoren. De gewezen Anderlechtspeler kon profiteren van een dubbele misser van De Roover en Snelders om doelman Moons het nakijken te geven. De thuisploeg had daarvoor via Snoeckx en De Sousa wel al enkele reuzekansen de nek omgesprongen maar had op dat tegendoelpunt niet echt een reactie in huis. De Waaslanders verdedigden zich fel en wonnen tot aan de rust de meeste duels en konden bij de pauze dus nog volop dromen van het behoud.
Het was echter scheidsrechter Sandra die Beveren net na de herneming de doodsteek zou geven. Hij zag immers een penaltyfout in een eerder onschuldig duel tussen de Hongaar Keller en Snoeckx. Keller was trouwens op het halfuur in het veld gekomen om de geblesseerde Van Den Eede te vervangen. Nadat Sandra ogenschijnlijk met de glimlach eerst de Wase protesten had weggewuifd zette Rekdal de elfmeter om : 1-1. Daarna zag je toch weer waarom Beveren dit seizoen op de voorlaatste plaats is beland. De ploeg viel uiteen, de kopjes gingen naar beneden en de benen werden plots loodzwaar. Nog voor het uur kon Bob Peeters na een assist van Serneels zijn ploeg op voorsprong brengen en een kwartier voor tijd werd het vonnis van de Waaslanders volledig getekend door een treffer van Lehmann : 3-1. Beveren was in die periode onmachtig en kon geen doelkansen meer bij elkaar voetballen. Geelblauw dus opnieuw naar het vagevuur van de tweede klasse en met welke trainer of met welke spelers dit zal gebeuren is nu nog totaal onduidelijk.

De ploegen :
Lierse :

Moons, Brocken, Serneels, Snelders (65' Bovri), De Roover, Goossen ( 85' Poorters), Snoeckx, Rekdal, Van Kerckhoven, De Sousa en Peeters (65' Lehmann).
KSK Beveren :
Maes, Thoelen, Van Hoyweghen (65' De Smet Wesley), Massagie, Van Overtvelt, Vanmaele, Meeusen, Bogaerts, Haagdoren (58' Smid), Van Den Eede (32' Keller) en Udovic.

Doelpunten :
13' Haagdoren 0-1, 48' Rekdal 1-1 (penalty), 59' Peeters 2-1, 75' Lehmann 3-1.

Gele kaarten :
Keller, Van Hoyweghen en De Sousa.

Scheidsrechter : Sandra

Toeschouwers :
6000

Julien Lodders "Dit afscheid doet pijn."
Julien Lodders stond opnieuw naast de ploeg. "Normaal zeker dat ze spelers die vertrekken niet meer opstellen", zei de oude krijger. "Tijdens de voorbije weken kwam ik met het bestuur overeen dat ik weg mocht, ik krijg een vrije transfer. Het is doodjammer dat ik hier op deze manier moet afscheid nemen. Veertien jaar bij Beveren en bijna 300 matchen in eerste klasse, dat cijfer je niet zomaar weg. Dat we nu degraderen doet dan ook heel veel pijn", aldus nog de Juul.


GDV