Zaterdag 19 mei 2007 om 20.00 u.

Seizoen 2006 - 2007, 34ste competitiewedstrijd

Sint-Truiden VV 3 - 2 KSK Beveren

Simaeys tekent vonnis van KSK Beveren.
De hartverscheurende huilbui van doelman Copa en het sportieve gedrag van de supporters. Dat vooral blijft bij van de voorlopig laatste wedstrijd van Beveren in de hoogste afdeling. Voor deze alles-of-niets wedstrijd miste Beveren-trainer De Bolle de geschorsten Diabis en Mahan en ook aanvaller Gervinho was er niet bij wegens een barstje in de voet.
De partij begon dramatisch voor de bezoekers want na reeds drie minuten trof Sishuba raak bij zijn eerste actie. Beveren in de achtervolging dus en het had vlug succes. Dissa werd in het straatje gestuurd en verschalkte doelman Boeckx : 1-1 na 7 minuten. Bij Beveren had men al snel door dat Lierse op Daknam aan de winnende hand was, dus moest geelblauw op zoek naar meer maar verder dan een stiftertje van Snoeckx kwamen de bezoekers niet meer voor de pauze.
Na de koffie probeerde Beveren wel op zoek te gaan naar die tweede treffer maar het doelpunt viel net voor het uur aan de andere kant. Wisniowski kon een hoekschop van Chimedza vrij simpel binnenkijken : 2-1 en de kopjes naar beneden bij de bezoekers. De bezoekende aanhang schreeuwde om een extra-aanvaller en trainer De Bolle gooide met Ibou en Bozic nog twee aanvallers de wei in. Acht minuten voor tijd bracht invaller Ibou weer hoop in de Beverse harten toen hij met een loeier doelman Boeckx het nakijken gaf : 2-2 en Beveren geloofde er nu weer volop in. Een attente Boeckx bleef , weliswaar met enige moeite , overeind bij die Beverse druk en enkele minuten voor tijd was het Beverse lot volledig bezegeld. De afscheidnemende Simaeys schoot bijzonder gemakkelijk een vrije trap rechtstreeks in doel, met dank aan de toch wel zeer vreemd opgestelde Beverse muur : 3-2 en over en uit voor de bezoekers. Lierse van zijn kant won zonder al te veel tegenstand met 1-4 van Lokeren zodat de degradatie voor KSK Beveren onafwendbaar was. Voor de vierde maal in de clubgeschiedenis zakt de Wase club naar de tweede afdeling.

De ploegen :
Sint-Truiden : Boeckx, Van Oudenhove, Wisniowski, Haten, Mulemo, Delorge, Hendrikx (34' Appeltans), Simaeys, Chimedza (82' Deferm), Sishuba en Munyaneza (64' Peeters).
KSK Beveren : Copa, Van Hoyweghen, Ouattara, Lardenoit, Oduro, Snoeckx, Seka (50' Ibou), Macquet, Tokpa, Arunina (76' Bozic) en Dissa.

Doelpunten :
4' Sishuba 1-0, 8' Dissa 1-1, 59' Wisniowski 2-1, 82' Ibou 2-2, 88' Simaeys 3-2

TOPSCORER DISSA : " ZWARTE ZATERDAG ".
'Mama' Dissa sluit het seizoen af als topschutter van KSK Beveren, hij scoorde elf maal. Ook tegen STVV was de Malinees goed voor een doelpunt en een assist. "Dat doet er niet toe", zei hij na de partij op Staaien. "Dit is een zwarte zaterdag, ik ben enorm ontgoocheld. Nog nooit een degradatie meegemaakt trouwens en nu dit. Hadden we na nieuwjaar hetzelfde parkoers afgelegd als in de heenronde waren we gered. Maar te vaak voetbalden we te naïef. Ik ben einde contract, mijn manager zoekt een andere club voor mij", aldus nog een trieste Dissa.