StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

wedstrijd

Zondag 9 januari 1977 om 15.00 u.

Eerste afdeling : seizoen 1976-1977 , 17de competitiewedstrijd

SK BEVEREN 4 - 1 FC ANTWERP

Als Janssens er weer bijloopt...

Beveren sluipt weg uit degradatiezone.

Jean Janssens, die 7 weken geleden door RWDM-speler Bjerre een kaakbeenbreuk kreeg toegediend, liep er zondagnamiddag dus voor het eerst weer bij en ondanks zijn gebrek aan competitieritme had de Jean een groot aandeel in de nog maar derde competitiezege van geel-blauw. Het is duidelijk dat dit Beveren moeilijk zonder zijn kapitein kan.
Een geestdriftig en offensief ingesteld Beveren heeft zelden moeite gehad om een onmondig Antwerp op afstand te houden. Er waren nog geen vijf minuten gespeeld toen Van Gremberghe een lange voorzet over de statische Antwerp-verdediging verstuurde richting Jean Janssens. De Wase aanvoerder liet de bal echter verstandig voorbij glippen zodat het leer voorbij een onthutste doelman Trappeniers in de benedenhoek verdween : 1-0. Een ideale start dus voor de thuisploeg die op het kwartier echter op een nogal knullige wijze ongedaan werd gemaakt. De 18-jarige Hofkens, met Mariman in de rug, speelde onoordeelkundig terug op zijn doelman Pfaff die zijn doel was uitgelopen waardoor de bal tot ontstentenis van de Wase supporters in doel verdween : 1-1. Kort daarna moest Freddy Buyl aan de noodrem hangen om de doorgebroken Mariman te stoppen. De gele kaart was volledig terecht voor Freddy, die daardoor echter wellicht zijn ploeg behoedde voor een achterstand. Daarmee was het liedje van Antwerp wel uitgezongen want Beveren, met Bob Stevens als draaischijf vooraan, kwam steeds gevaarlijker opzetten en werd daarvoor op het halfuur beloond. Een voorzet van De Baere belandde via de schoentip van Steyaert tot bij doelman Trappeniers die het leer echter niet onder controle kreeg en voor de goed gevolgde Stevens was het maar een koud kunstje om zijn ploegweer op voorsprong te brengen : 2-1. De bijzonder sterk op dreef zijnde Stevens was nog kort voor de pauze dichtbij zijn tweede doelpunt maar we gingen toch de rust in met een 2-1 voorsprong voor de Waaslanders.
Kort na de herneming was die dubbele voorsprong er dan toch. Een laag getrapte hoekschop van Bert Cluytens werd door Jean Janssens in één tijd voorbij doelman Trappeniers in doel verlengd : 3-1. De thuisploeg bleef gevaarlijk en Trappeniers kon maar net een harde knal van Guy De Baere in hoekschop duwen. Antwerp kwam daarna wel meer in het offensieve stuk voor maar was toch te onmondig vooraan om een trouwens attente Jean-Marie Pfaff echt te verontrusten. Het was integendeel Beveren dat dichtbij de vierde treffer kwam. De voor Janssens ingevallen Toon Pfaff kende echter pech toen zijn schot tegen de staak belandde. Het was slechts uitstel want zes minuten voor tijd was de 4-1 dan toch een feit. De Baere mocht rustig een vrije trap van de eveneens ingevallen Verhoosel met de borst controleren alvorens hoog in doel te knallen : 4-1, meteen de eindstand. Met deze zege zijn de jongens van trainer Braems toch wat verder verwijderd van de degradatiezone terwijl Antwerp uit de top-vijf is gebonjourd. Voor de talrijke Wase supporters die in het Antwerpse werken zal het maandag ongetwijfeld een prettige dag worden.

de ploegen :
SK BEVEREN : Jean-Marie Pfaff, Jaspers, Van Goethem, Buyl, Baecke, Hofkens (82' Verhoosel), Van Gremberghe, Cluytens, De Baere, Stevens en Janssens (70' Toon Pfaff).

FC Antwerp : Trappeniers, De Schrijver, Steyaert (70’ Wilssens), Desaeyere, Caers, Anderson, Van der Veen, Snelders,Mariman, Kodat en Olarevic.

Doelpunten : 4' Van Gremberghe 1-0, 16' Hofkens (own-goal) 1-1, 29' Stevens 2-1, 47' Janssens 3-1, 84' De Baere 4-1.

Gele kaarten : Buyl en Van der Veen.

Scheidsrechter : Van Melkebeke

Toeschouwers : 12000

De verrassende wedergeboorte van Bob Stevens.
Twee jaar geleden werd Bob Stevens door SK Beveren weggeplukt bij KV Mechelen maar in het voorbije anderhalf jaar heeft Bob zijn ontegensprekelijke kwaliteiten nog niet echt kunnen tonen aan het Freethielpubliek. "Vandaag is het de eerste keer dat ik achter mijn eigen prestatie kan staan. Allerlei ernstige en kleine blessures, zoals laatst die hersenschudding, hebben mijn prestaties flink afgeremd. Ik hoop eindelijk eens van al die miserie verlost te zijn. De mentaliteit bij Beveren Is uitstekend, iedereen staat achter mij en dat is veel waard", aldus nog Bob.
Voor SK Beveren en Bob Stevens wordt het dus tijd dat ze wat plezier kunnen beleven aan elkaar.



GVD