Zaterdag 02-02-2008 om 20.00u.

Tweede afdeling, seizoen 2007-2008 , 22ste competitiewedstrijd

KSK BEVEREN 2 - 1 UR NAMEN

Oduro bevrijdt Beveren in onwaarschijnlijke slotfase.

Memorabele wedstrijden. Het heeft KSK Beveren letterlijk bloed, zweet en tranen gekost om zaterdagavond op de Freethiel voorbij de bezoekers uit Namen te geraken. Pas in de absolute slotfase sprongen de Waaslanders op en over een stug Union Namen en dit dankzij goals van twee verdedigers.
De wedstrijd werd voorafgegaan door een woordje uitleg van voorzitter Dirk Verelst en burgemeester Marc Van De Vijver, die beiden aan de fans een oproep deden om de club te blijven steunen, ook in deze moeilijke (financiële) tijden.
In het eerste halfuur noteerden we een rustig meesterschap van de thuisploeg maar toch zonder al te veel reëel doelgevaar. Wel waren er enkele schoten vanuit de tweede lijn maar daar wist de bezoekende doelman Habran wel raad mee. De beste kans van de wedstrijd viel kort na het halfuur. Ceesay stuurde met een knappe steekbal Ibou in de diepte. De Beverse topschutter omspeelde keurig doelman Habran maar treuzelde daarna te lang om de bal in doel te schuiven en weg was de unieke kans. Dat de nochtans hardwerkende Ibou niet echt in zijn dagje was bewees hij enkele minuten later door zijn tweede kans nogal onbesuisd over de kruising te knallen. Tot overmaat van ramp kenden de bezoekers net voor de pauze wel succes. Een zeldzame tegenstoot belandde bij Nzuzi die vrij veel ruimte kreeg om de bal genadeloos voorbij doelman Deelkens te trappen. Deelkens kende tot dan een zeer rustige avond maar geelblauw stond bij de rust dus wel in het krijt en moest na de herneming dus vol aan de bak om een tweede opeenvolgende thuisnederlaag te vermijden. Ook na de rust bleef Ibou ongelukkig in zijn acties. Zo kopte hij in de 49ste minuut een prima voorzet van Ceesay ver naast en halfweg de tweede helft was zijn schot niet precies genoeg om Habran echt te verontrusten.
Beveren bleef echter op zoek gaan naar die verdiende gelijkmaker maar de afwerking bleef ondermaats want ook Ceesay wrong nog eens een mooie kans de nek om. In de 88ste minuut leek het dan toch te gaan lukken maar dan werd de bal nog in extremis van de lijn gehaald. KSK Beveren leek er aan voor de moeite maar in de toegevoegde tijd gebeurde het dan toch. Een vrije trap van Ibou belandde via enkele tussenstations tot bij Lardenoit die aan de tweede paal simpel kon binnen duwen : 1-1. Eén minuut later knalde Ouattara ook nog een kans pardoes op Habran maar in de 93ste minuut gebeurde het meest onwaarschijnlijke. Oduro dook op links het strafschopgebied in en trapte vlak voor de achterlijn keihard op doel. Habran miskeek zich volledig en liet de bal door zijn handen in doel glippen : 2-1. De Freethiel ontplofte als vanouds en Oduro werd door zijn ploegmaats zowat doodgeknuffeld.
Een dik verdiende maar wel zeer hardbevochten overwinning waarmee de jongens van trainer Czeniatynski in het klassement samen met OH Leuven op de tweede plaats komen op vijf punten van leider Kortrijk maar met wel nog één wedstrijd te goed.

De ploegen :
KSK Beveren : Deelkens, Ba, Lardenoit, Manga (69' Aerts), Oduro, Davy Theunis, Snoeckx, Diabis, Tokpa, Ibou en Ceesay.

Union Royale Namen : Habran, Langueh, Fasano, Tshiala, Gille, Nzuzi, Bukran, ,Gurseyer, Beersaerts, Sbaa (77' N'Tanré), Copel (56' El Kahadri).

Gele kaarten : Theunis, Langueh, Fasano en Oduro.

Scheidsrechter : Stas

Toeschouwers : 3000

AKWASI ODURO : "Kampioen en dan terug naar eerste". Akwasi Oduro werd na de parij druk omringd en dat was vrij logisch want als verdediger ben je niet elke week de matchwinnaar voor je ploeg natuurlijk. Akwasi beschreef maar wat graag nog eens zijn doelpunt. "Ik stond aan de rand van de grote rechthoek , maakte een actie en schoot vrijwel vanop de doellijn naar doel. Ik dacht eerst dat de bal naast ging maar de doelman devieerde de bal zelf in doel. Het stadion ontplofte. Ik voelde me ongelooflijk gelukkig. Ik voel me hier prima en bekijk het match per match, zoals iedereen hier. Maar natuurlijk wil ik kampioen worden en weer naar de hoogste afdeling gaan", aldus nog Oduro die dit seizoen bij geel-blauw uitgegroeid is tot de vaste linksachter.