seizoen 1982 - 1983, 13de speeldag

SK BEVEREN 7 - 0 BEERSCHOT

Afgemaakt in zes dolle minuten !

Erwin Albert opnieuw leider in de topschuttersstand.

Beerschot is zondag doodeenvoudig vernederd op de Freethiel. De ploeg van trainer Rik Coppens kon 20 minuten aanklampen maar dan begon de aftakeling.
Dat had zeker te maken met de humeurigheid van Beerschot-speler Dirk Goossens, die het op een bepaald ogenblik niet meer slikte dat hij door de Beverse aanhang voortdurend werd uitgejouwd. Precies 24 minuten waren er gespeeld toen hij zeer nonchalant de bal wou terugspelen op doelman De Bree. De bal kwam echter over de zijlijn terecht. De snelle inworp van Baecke belandde via Theunis en Martens tot bij Albert die rustig binnenknikte : 1-0.
Zestig seconden later mochten de geel-blauwe fans opnieuw juichen toen verdediger Jaspers de Beerschot-doelman verschalkte met een grondscherend schot : 2-0. De vreugde kon niet meer op en Beveren was definitief gelanceerd.
Op het halfuur verschalkte Erwin Albert zijn belager Van Gucht en knalde met een schot in de bovenhoek de 3-0 op het bord. Drie goals in zes minuten en het tiende doelpunt van Albert die daarmee voorlopig topscorer wordt in onze nationale competitie.
In een overbodige tweede helft ging Sportkring op zijn élan verder. Eerst was er de knappe solo van Peter Crève, die op eigen helft de bal onderschepte en de hele Beerschot-defensie, incluis doelman De Bree, op een hoopje speelde : 4-0. Zonder twijfel het mooiste doelpunt van de namiddag.
Vijf minuten later zette Marek Kusto het doelpuntenfeest verder met zijn eerste Belgische competitietreffer op de Freethiel (5-0). Tien minuten voor tijd deed ook Paul Theunis zijn duit in het zakje. Met een pracht van een kopstoot zorgde hij voor het half dozijn : 6-0. Het onverzadigbare Freethielpubliek bleef om doelpunten schreeuwen en werd enkele minuten voor het einde nog maar eens op zijn wenken bediend toen Heinz Schönberger (voor het overige weinig opvallend in de wedstrijd) met een onhoudbaar schot de 7-0 eindcijfers op het scorebord bracht.
Voor SK Beveren dus een geslaagde generale repetitie voor de Wase derby van volgende zondag uit bij Lokeren terwijl Beerschot zijn knappe competitiestart stilaan de mist ziet ingaan.

ploegopstelling van SK Beveren :
Filip De Wilde; Jaspers; Garot; Lambrichts; Baecke; Paul Theunis; Crève; Schönberger; Martens; Kusto en Albert.

invallers :
geen doelpunten :
Albert (2x), Jaspers, Crève; Kusto, Theunis en Schönberger.

boekingen : voor Beveren :
Lambrichts. voor Beerschot :
Goossens, Andries, Taylor, Claudio de Oliveira en Loopmans.

scheidsrechter :
Schoeters

MAN VAN DE MATCH : PETER CREVE
De Bredenaar werd door trainer Urbain Braems voor het eerst in deze competitie aan de aftrap gebracht en was dan ook gebrand op een uitstekende wedstrijd. Peter zag zijn sterke prestatie trouwens ook nog beloond met een schitterend doelpunt, een juweeltje.

BEVEREN-AANVALLER RONNY MARTENS
"Nu rustig toeleven naar de Wase derby van volgende week". De Beverse pocket-spits scoorde zelf niet maar bracht wel drie puike treffers aan en was dan ook zeer tevreden over het resultaat van zijn eigen prestatie. "Het is natuurlijk altijd prettig om zelf te scoren maar kom, de afstraffing was zo al zwaar genoeg. Beerschot heeft trouwens de grootste schuld aan deze rammeling. Ze speelden achterin constant op één lijn en daar hebben ze in hun defensie te weinig snelheid en klasse voor". Volgende zondag is het weer zover : de topper Lokeren-Beveren. "Ik geloof dat we kalm naar dat duel moeten toeleven en deze overwinning moet ongetwijfeld een geweldige stimulans voor de gehele ploeg betekenen", aldus Martens nog.