KSK BEVEREN 7 - 1 LIERSE SK

Zwarte magie !
Ivorianen maken brandhout van beste defensie van het land.

Het was weer feest op de Freethiel. Vorige week zes goals tegen KV Mechelen, nu zeven stuks tegen Lierse, het kan tellen ! Voor Lierse-coach Emilio Ferrera was het weerzien in Beveren minder leuk. De Pallieters kregen nooit greep op de vinnige Ivoriaanse balgoochelaars en werden helemaal weggetikt. De Europese ambities van de Lierenaars werden meteen ook aan flarden geschoten.
Het begon nochtans goed voor de bezoekers. Frigaard kopte een vrijschop van Imschoot keurig binnen. De reactie van Beveren kwam er snel met eveneens een kopbalgoal van Sanogo, die van trainer Helleputte de voorkeur kreeg op Kaiper. Op het kwartier werd Lierse gepakt op snelheid en techniek bij het doelpunt van Yapi Yapo : 2-1. Ook de Beverse Belgen lieten zich van hun beste zijde zien want nauwelijks twee minuten later ging een vrije trap van Wostijn rechtstreeks in doel : 3-1.
Zézéto wou niet onderdoen bij zijn ploegmakkers en zette nog voor de rust de 4-1 cijfers op het scorebord. Twaalf minuten na de pauze was het helemaal over en uit voor Lierse. Zézéto gaf de assist aan Sanogo die met een fantastische knal de bal in het dak van het doel schoot : 5-1. Nog was de ellende voor de bezoekers niet voorbij. Een kwartier voor tijd verstuurde Boka (één van de uitblinkers) een schitterende 40-meter pass naar de vrijstaande Yapi Yapo. De Beverse spelmaker controleerde eerst de bal om daarna met een heerlijk schot vanop ruim 20 meter uit te halen. Doelman Van der Straeten was nog maar eens kansloos : 6-1.
Een vijftal minuten voor het einde werd de kers op de taart gezet door Zézéto.
Diep gestuurd door Boka was de pocketspits vlugger dan de Lierse-doelman en ja hoor : 7-1 !
Na de wedstrijd vonden we natuurlijk een dolgelukkige coach Helleputte terug.
"De beste match van het seizoen. Ik kan het nog altijd niet geloven en dat tegen mijn ex-ploeg". Ook de Ivorianen waren door het dolle heen, onder hen Yapi Yapo. "Dit is puur genieten. Enkele van onze doelpunten waren echte pareltjes maar we zijn dan ook blijven doorgaan tot het einde", aldus een stralende Gilles Yapi Yapo.

ploegopstelling van KSK Beveren :
Stack; Eboué Halls; Arsène Né Boka; Davy Theunis; Touré Yapi Yapo; Wostijn; Zézéto en Sanogo.

invallers :
Deckers, Lardenoit en Kaiper.

doelpunten :
voor Beveren : Sanogo (2x), Yapi Yapo (2x), Wostijn en Zézéto (2x). Voor Lierse : Frigaard.

gele kaarten :
Snoeckx (Lierse), Frigaard (Lierse) en Gadiaga (Lierse).

scheidsrechter :
Van de Velde

MAN VAN DE MATCH : VENANCE ZEZE 'ZEZETO'
KSK Beveren voerde een wervelende show op tegen Lierse. Er waren dan ook uitblinkers te over bij de Waaslanders.
Al verdiende Venance Zézéto het meeste lof. De 1m69 grote Ivoriaanse aanvaller was alomtegenwoordig en zette zijn prestatie extra in de verf met twee doelpunten, waarmee hij zijn seizoenstotaal op zeven stuks bracht.

BEVEREN-DOELMAN GRAHAM STACK TROTS
"Nooit iets mooiers meegemaakt".
Doelman Graham Stack stapte vroegtijdig naar de kleedkamer omdat hij last had in de heup. "Ik wilde geen risico's nemen. De wedstrijd was onder controle. Zeven keer scoren tegen de sterkste verdediging uit de hoogste afdeling, dat kan tellen. We hebben het uitstekend aangepakt. Van de tien kansen waren er zeven raak en mijn ploegmaats bleven maar doorgaan. Nooit iets mooiers meegemaakt ! De mentaliteit in de ploeg was uitstekend en er werd geknokt met veel inzet en een enorme werkkracht", aldus de van Arsenal afkomstige doelman.