StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

top40
NR. 3

zondag 1 februari 1970 om 15.00 u.
seizoen 1969 - 1970, 21ste speeldag

SK BEVEREN 7 - 1 SINT-TRUIDEN VV




Sterke Waaslanders vernederen Kanaries.
SK Beveren nestelt zich opnieuw in de top-vijf.


Met verpletternde 7-1 cijfers heeft SK Beveren zijn eerste competitiezege behaald van het nieuwe jaar 1970. Een overwinning die meer dan welkom was na de magere puntenoogst van de voorbije weken (1 punt uit 4 wedstrijden).
De thuiszege lag aan de rust met een 5-1 tussenstand reeds vast.
Drie Freethieljongens slaagden erin om zondagnamiddag tweemaal de netten bol te zetten. Jean Janssens was daar één van en het was trouwens reeds de derde maal dat de Jean dit seizoen zo een dubbelslag lukte.
Ook zijn spitsbroeder Robert Rogiers stond aan het kanon. De Beverse kapitein lukte daarmee meteen zijn 7de en 8ste competitiedoelpunt van het lopende seizoen. Ook Hugo De Raeymaeker wou blijkbaar niet onderdoen want ook hij kon tweemaal de Truiense doelman Bosmans te grazen nemen.
Hugo zit daarmee reeds aan 6 competitietreffers dit seizoen. Het resterende zevende Beverse doelpunt werd gescoord door Bob Van De Sompel, die de uitblinker was op het Beverse middenveld.
Door deze overwinning heeft geel-blauw zich opnieuw in de top-vijf van de rangschikking genesteld. Alhoewel dat misschien wel een beetje een vertekend beeld geeft want zowel Anderlecht (pas op de zesde plaats) als Lierse SK hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld.
Na de wedstrijd troffen we uiteraard een gelukkige Beveren-trainer Ward Volckaert aan. Een 7-1 overwinning tegen zijn gewezen club, het moet hem ongetwijfeld enorm veel deugd gedaan hebben. Toch gaf hij nooit de indruk enig leedvermaak te hebben met Sint-Truiden. Ward wou geenszins de situatie uitbuiten en hij gaf zelfs toe dat die 7-1 cijfers voor de Kanaries een te zwaar verdict was.

ploegopstelling van SK Beveren :
Poklepovic; Renier; Buyl; Verdonck; Verelst; Jaak Roelandt; Goossens; Van De Sompel; De Raeymaeker; Jean Janssens en Rogiers.

invaller :
Ruymbeke

doelpunten :
Jean Janssens (2x), Rogiers (2x), De Raeymaeker (2x) en Van De Sompel.

scheidsrechter :
Herpoel

MAN VAN DE MATCH : ROBERT ROGIERS
Het was reeds van de vijfde speeldag geleden (een 5-2 thuiszege tegen Racing White) dat de Beverse kapitein erin slaagde om tweemaal te scoren in één wedstrijd. Zondag tegen Sint-Truiden was het nog eens zover. Bob zit daarmee aan 8 treffers dit seizoen, de helft van zijn doelpuntentotaal van vorig seizoen.

BEVEREN-TRAINER WARD VOLCKAERT
"Een ereplaats zit er zeker nog in voor SK Beveren". De monsterzege van zijn ploeg liet trainer Volckaert niet verleiden tot stoere uitspraken. Wel wou hij in zijn felicitaties het ganse elftal betrekken en geen uitzondering maken voor één of andere speler.
Wat de ambities nog zijn van Beveren in dit lopende seizoen? "Een schitterende ereplaats zit er voor ons zeker nog in. Zonder echte naijver te koesteren ten opzichte van Beerschot, zijn mijn spelers er vooral op gebrand na afloop van deze competitie voor Beerschot te eindigen. Beerschot deed het met de aankoop van enkele vedetten. Wij willen met gaaf ploegspel onderlijnen dat voetbal vooral zijn schoonheid puurt in het snel doorspelen van de bal van man tot man", aldus nog Volckaert.

GDV.