seizoen 1982 - 1983, 5de speeldag

SK BEVEREN 6 - 0 CLUB LUIK

"Generaal" Schönberger scoort driemaal.

Zwierig Beveren voert wervelende show op.

Aanvallend voetbal blijft lonend en aantrekkelijk. Als de tegenstander daarbij nog bereid is om het spel mee te spelen dan wacht de supporters een genietbare brok spektakel. SK Beveren en Club Luik hebben dit soort ouderwets voetbal zaterdagavond geserveerd. De Waaslanders kozen resoluut voor de aanval terwijl de Luikenaars zich nooit aan afbraakvoetbal bezondigden. Toch duurde het een halfuur vooraleer dat aanvallend geweld een doelpunt opleverde. Heinz Schönberger mocht het doelpuntenfestival in gang zetten vanop de elfmeterstip, dit na handspel van verdediger Kuypers : 1-0 na dertig minuten.
Vanaf dat ogenblik werd voor de thuisploeg de rode loper uitgerold om er een goaltjeskermis van te maken. Net voor de rust kon Theunis een voorzet van Stalmans binnen knikken : 2-0. Ook na de pauze bleef Sportkring aan klantenbinding doen. Nadat Luikenaar De Sart zich even een doelman waande mocht orkestmeester Schönberger opnieuw vanop de stip de 3-0 op het bord schieten en enkele minuten later scoorde ook Paul Theunis zijn tweede doelpunt van de avond : 4-0.
Halfweg de tweede helft bewees Schönberger dat hij niet alleen uit een strafschop kan scoren toen hij een voorzet van Albert, met Kusto als tussenstation, succesvol kon overnemen. De forfaitscore stond op het bord.
Na een felgesmaakte persoonlijke poging legde een hardwerkende Ronny Martens de eindcijfers vast : 6-0. Na deze monsteroverwinning is SK Beveren één van de drie koplopers geworden en is het duidelijk dat dit Beveren ten opzichte van vorig seizoen aanvallend aan kwaliteit heeft gewonnen. De Poolse aanwinst Kusto heeft dan wel nog niet kunnen scoren in deze competitie maar hij is op zijn rechterflank een echte gesel voor de tegenstander, terwijl Patrick Stalmans zijn overstap van derdeklasser Looi Sport zonder problemen heeft doorstaan. De kwaliteiten van "veteraan" Heinz Schönberger daarentegen zijn al veel langer gekend natuurlijk.

ploegopstelling van SK Beveren :
Filip De Wilde; Jaspers; Garot; Lambrichts; Baecke; Stalmans; Schönberger; Theunis; Kusto; Albert en Martens.

invallers :
geen

doelpunten :
Schönberger (3x), Theunis (2x) en Martens.

boekingen :
geen

scheidsrechter :
De Bleeckere

MAN VAN DE MATCH : HEINZ SCHONBERGER
SK Beveren leverde zaterdag een collectief sterke prestatie af, georchestreerd door een ongrijpbare Schönberger. De Westduitse spelmaker stond deze keer echter zelf driemaal aan het kanon en staat nu met vier doelpunten zelfs aan de leiding in de topschuttersstand van de eerste afdeling.

Patrick Stalmans : vorig seizoen nog in de derde klasse, nu aan de top van het Belgisch voetbal ! De 23-jarige Stalmans speelde zaterdag tegen Club Luik opnieuw een uitstekende wedstrijd. Aan de zijde van die andere uitblinker Schönberger, wordt deze van Looi Sport afkomstige speler geregeld mee opgejaagd naar de voorste linies. "Dat is nu precies waar ik het meest van hou", vertelt Patrick. "Fysiek ben ik prima in orde en naar men zegt beschik ik over een krachtige traptechniek".
Stalmans verteert blijkbaar de stap van derde klasse naar de hoogste afdeling moeiteloos. "Voor mij was die stap zeer belangrijk, het mocht gewoon niet mislukken. Door de kwetsuur van Patrick Schoofs heb ik mijn kansen gekregen en die dan ook met beide handen gegrepen", aldus de Limburger.